1999015529 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

BRITANNIAN KAAPELIJÄTIT OVAT YHDISTYMÄSSÄ

Cable & Wirelessin osakkuusyhtiöiden myynti mutkistuu

16.7.1999 0:00

Lontoo Ison-Britannian kaapelitelevisioyhtiöt saattavat yhdistyä yhdeksi kokonaisuudeksi, kun puhtaaksi puhelinyhtiöksi aikova Cable & Wireless luopuu kaapeliomistuksistaan.

Sanomalehti Financial Timesin mukaan amerikkalainen NTL ja ranskalainen France Telecom pohtivat yli 70 miljardin markan yhteistarjousta Cable & Wireless Communicationsista.

Samalla ne yhdistäisivät kaikkien kolmen yhtiön Britannian toiminnot ja Britanniaan jäisi vain yksi merkittävä kaapeliyhtiö.

Tähän saakka Cable & Wireless Communicationsin ostajaksi on veikattu puhelinyhtiö Telewestiä, jonka omistajiin kuuluvat muun muassa amerikkalaiset AT&T ja Microsoft.

Myös Cable & Wirelessin ja MediaOnen yhdessä omistaman One2One-kännykkäoperaattorin myynti mutkistui keskiviikkona. Saksalainen Mannesmann vetäytyi kaupasta ja sanomalehti Timesin mukaan myös France Telecom pohtii vetäytymistä.

Kiinnostuneita ostajia arveluttaa One2Onesta vaadittu sadan miljardin markan hinta. One2One on pienin Ison-Britannian neljästä kännykkäoperaattorista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?