199909059 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suomesta POHJOLAN TYTÄRYHTIÖ PRINCIPAL ALOITTI MOSKOVASSA

Julkaistu: 1.7.1999 0:00

Uuden pohjoismaisen vakuutusjätin Venäjän toiminnot hoidetaan

Moskova

Vakuutusyhtiö Pohjola aloitti keskiviikkona suoran siirtymisen Venäjän markkinoille. Moskovassa aloitti toimintansa Principal-vakuutusyhtiö, josta Pohjola omistaa 90 prosenttia ja Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki EBRD 10 prosenttia.

Uusi vakuutusyhtiö palvelee pääasiassa länsimaalaisia yritysasiakkaita, mutta yhtiö aikoo laajentaa toimintaansa myös venäläisien yritysten vakuutuksiin.

Principal on muodostettu saman nimisestä vakuutusyhtiöstä, joka oli henkivakuutusbisneksessä. Tämä liiketoiminta ei kuitenkaan ottanut tuulta purjeisiin ja yrityksessä EBRD:n lisäksi mukana olleet neljä länsimaista vakuutusyhtiötä myivät osakkeensa Pohjolalle. Samalla Principalin liiketoiminta-alue siirtyy henkivakuutuksista yrityksille tarjottaviin omaisuusvakuutuksiin.

Pohjolan Venäjän-toiminta yksinkertaistuu

-Tämä on toinen tuleminen tälle vakuutusyhtiölle, Pohjolan Venäjän aluejohtaja Jyrki Siren tiivisti luottavaisesti.

Käytännössä Principal lähtee uusille markkinoille lähes ilman aikaisempaa vakuutuskantaa, uudesta toimistosta ja uudella seitsemän hengen henkilöstöllä. Pohjolan Venäjän bisnes siirtyy kuitenkin uudelle Principalille.

Tämä yksinkertaistaa Pohjolan toimintaa Venäjällä. Aikaisemmin Pohjola antoi omia asiakkaitaan venäläisille yhteistyökumppaneilleen, jotka tekivät paikalliset vakuutukset, minkä jälkeen Pohjola jälleenvakuutti ne Suomeen.

Pohjolan pääjohtaja Iiro Viinasen mukaan äskettäin luodun uuden pohjoismaisen vakuutusjätin Venäjän toiminnot hoidetaan Suomesta käsin Principalin kautta.

-Virallista päätöstä ei ole tehty, mutta ei siitä ole mitään epäilystä. Pohjoismaisilla kumppaneilla ei ole ollut aikaisempaa toimintaa täällä. Toiminnot keskitetään sinne, mistä ne on paras hoitaa ja me olemme täällä suunnassa parhaimmassa asemassa, Viinanen sanoi.

Tuoreimmat osastosta