199904807 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

STEPASHIN USKOO IMF-LAINAN TULEVAN JO HEINÄKUUSSA

Venäjän pääministeri tapasi IMF:n toimitusjohtajan

17.6.1999 0:00

Moskova Venäjän pääministeri Sergei Stepashin tapasi keskiviikkona Kansainvälisen valuuttarahaston toimitusjohtajan Michel Camdessusin Pietarin kansainvälisessä talousfoorumissa. Miehet keskustelivat ensin jokilaivaristeilyllä Nevalla ja myöhemmin virallisemmassa yhteydessä.

Stepashin vakuutti keskustelujen jälkeen, että Venäjä saa IMF:n lainan, jos se täyttää IMF:n kanssa sopimansa ehdot. Stepashinin mukaan ensimmäinen huomattava lainaerä tulisi tässä tapauksessa jo heinäkuussa.

Venäjän ja länsimaiden kiista Kosovon rauhanturvaoperaatiosta on herättänyt Venäjän tiedotusvälineissä arvailuja, että IMF-laina olisi vaarassa.

Venäjä sopi jo edellisen pääministerin Jevgeni Primakovin hallituksen aikana valuuttarahaston kanssa 4,7 miljardin dollarin lainasta, joka annetaan 18 kuukauden aikana erissä. Laina menee suurelta osin Venäjän jo aiemmin ottamien IMF-lainojen takaisinmaksuun.

Kansainvälisen valuuttarahaston Michel Camdessus ei vielä eilen suoraan kommentoinut Venäjän lainamahdollisuuksia.

-Venäjä voi luottaa täyteen tukeemme. Toivomme, että IMF voi jatkaa Venäjän luotottamista, hän sanoi.

Venäjä käsittelee verouudistuksia

Venäjän parlamentin alahuone duuma käsittelee paraikaa IMF:n vaatimia verolakiuudistuksia, jotka lisäisivät valtion tuloja. Tänään äänestykseen tulee riitoja herättänyt uusi vero bensa-asemille.

Pääministeri Stepashin uhkasi duumaa viime viikolla, että hän saattaa asettaa lakiuudistusten läpimenon hallituksen luottamuskysymykseksi. Hallitus siis eroaisi, jos lait eivät mene läpi. Tämä merkitsisi luultavasti myös duuman hajottamista ja vaaleja paria kuukautta etuajassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?