19990121 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

YRITYSTEN JA JÄÄKIEKKOILIJOIDEN MAAOTTELU

16.6.1999 0:00

Pickalan viheriöllä käydään huomenna tiukka maaottelu, kun suomalaiset ja ruotsalaiset yritykset sekä jääkiekkoilijat mittelevät golf-taitojaan. Kyseessä on Suomen Jääkiekkoilijat ry:n järjestämä golf-kisa, jossa suomalaiset yritykset ovat haastaneet ruotsalaisia yrityksiä ja suomalaiset NHL- ja liigapelaajat ruotsalaisia jääkiekkoilijoita.

Kentällä nähdään varsinaista vipinää, sillä kilpailijoita on lähes 80. Peli toteutetaan shot gun -lähdöllä siten, että kaikilla väylillä on neljän henkilön ryhmä.

Suomalaiset lähtevät kisaan voitto mielessä, vaikka Ruotsista onkin odotettavissa kovan luokan vastustajia.

-Kyse ei ole kuitenkaan siitä, että Suomen elinkeinoelämä löisi Ruotsin elinkeinoelämän tai toisinpäin, kilpailuun osallistuva SAS:n aluejohtaja Jukka Miettinen toteaa.

Miettinen kertoo vaatimattomasti, että on pelannut golfia aktiivisesti vasta kolmisen vuotta.

-Aion tietenkin pärjätä kisassa hyvin, vaikka täytyy myöntää että tasoitukseni on kyllä vain 20, hän naurahtaa.

Miettinen sanoo lähteneensä kuitenkin haastegolfiin positiivisella leikkimielellä. Kisan maksullisuutta hän pitää hyvänä asiana, sillä rahat menevät jääkiekon tukemiseen stipendien muodossa.

-Rahat menevät hyvään asiaan ja ennen kaikkea on kivaa pelata ja tavata muiden yritysten ihmisiä kesäisellä kentällä.

Golfia Selänteen ja Sundin kanssa

SAS on haastanut muun muassa ruotsalaisen Skyways-yrityksen, sekä LM Ericssonin, jotka ottivat haasteen mielellään vastaan. Samassa joukkueessa Miettisen kanssa pelaa ainakin NHL-pelaaja Teemu Selänne, sekä luultavasti myös huippukiekkoilija Mats Sundin.

SAS:lle kilpailuun lähteminen oli helppoa, sillä yrityksen urheilumarkkinoinnin ykköslaji on juuri golf.

-Talvisin toinen lajimme on jääkiekko, joten siinä mielessä huominen turnaus on mukava, kun lajit tavallaan kohtaavat.

Ainoana negatiivisena asiana Miettinen näkee sen, että naisten osallistuminen on kovin vähäistä.

-Olisi toivottavaa, että tällaisiin kisoihin osallistuisi myös naisia. Onhan Suomessa ja Ruotsissa esimerkiksi johtotehtävissä paljon naisia, mutta en sitten tiedä onko heidän lajinsa juuri golf, hän pohtii.

Muita kisaan osallistuvia yrityksiä ovat Sinebrychoff, Ilta-Sanomat, Mercedes Benz/ Veho,Telia, United Bankers, SBS Finland/ Radio City sekä Suomen Jääkiekkoliitto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?