199902239 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

IRLANNIN VALTIO MYYNEE TELECOM-OMISTUKSENSA KOKONAAN

11.6.1999 0:00

Irlannin valtio suunnittelee myyvänsä hallussaan olevan Telecom Eireann -potin kokonaan. Valtio omistaa teleyhtiöstä 50,1 prosenttia ja se on aikaisemmin ilmoittanut myyvänsä potista noin 35 prosenttia. Irish Times -lehden mukaan valtio kuitenkin suunnittelee hankkiutuvansa eroon Telecom Eireannin omistuksesta kokonaan.

Lehti kertoo asiasta tämänpäiväisessä numerossaan.

Reilut 1,2 miljoonaa ihmistä on ilmoittanut olevansa kiinnostunut osakkeiden merkitsemisestä. Telecom Eireannin on määrä listautua pörssiin heinäkuussa.

Yhtiö julkaisee osakkeiden merkintähintaa koskevat ala- ja ylärajat sunnuntaina, mutta lopullista myyntihintaa ei julkisteta ennen kuin listautumisen kynnyksellä.

Irlantilaisten lehtien mukaan Golden Pages -yhtiön työntekijät ovat sanoneet pyrkivänsä estämään listautumisen, mikäli heitä ei oteta Telecom Eireannin osakeannissa huomioon. Telecomin henkilökunta saa nykyisten suunnitelmien perusteella osakkeista 14,9 prosenttia merkittävikseen. Golden Pages, josta Telecom Eireann omistaa yli 60 prosenttia, on sen sijaan jätetty suunnitelmien ulkopuolelle. (Startel - STT)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?