1999014590 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

EUROOPPA ON LUPAAVA PELIKENTTÄ SUOMALAISYRITYKSILLE

Julkaistu: 10.6.1999 0:00

Nahka-alan yrittäjät koolla Kokkolassa

Kokkola Kokkola keräsi alkuviikolla yhteen nahka-alan yrittäjiä niin koti- kuin ulkomailta. Järjestyksessään ensimmäisessä Interprise Leather99-tapahtumassa alan pk-yrityksille tarjoutui samalla mahdollisuus solmia yhteyksiä Euroopassa ja muualla maailmassa toimiviin yrityksiin.

Interprise ei ole messu- tai näyttelytapahtuma, vaan eri toimialoilla pidettävän tapahtuman tarkoitus on noukkia kunkin alan synergiaedut talteen järjestämällä kontakteja yritysten välillä.

´Enää ei voi pelata omilla säännöillä´

Kokkolan kehityskeskuksen toimitusjohtaja Jouko Peltola arveli, että EU-Suomessa eivät yrityksetkään voi enää pelata kansallisilla säännöillä. Hän totesi Euroopan yhdentymisen lisäävän kilpailua, mutta tuovan toisaalta uusia markkinoita myös pienille yrityksille.

-Niinhän se on jalkapallossakin:jos pelaa omilla säännöillä, niin poistetaan kentältä. Näissä kisoissa ei pääse edes katsomoon, veisteli Peltola interprise-sateenvarjon alla järjestettävistä tapaamisista, joita tulevaisuudessa järjestetään muillakin toimialoilla eri puolilla Eurooppaa.

Kokkolan kaupunginjohtajan Antti Isotaluksen mielestä Kokkola oli osuva paikka nahka-alan ensimmäisille yritystreffeille, sillä seudulla on ollut alan teollisuutta jo 1700-luvulta lähtien.

Yli tuhat bisnestapaamista

Leather99:ssä osallistujat olivat jakaantuneet viiteen eri ryhmään: nahanvalmistukseen, nahantuottajiin, koneisiin teknologiaan ja kemikaaleihin sekä kauppaan ja tutkimus- ja kehittämistyötä tekeviin yrityksiin ja organisaatioihin.

Kokkolaan oli ilmoittautunut satayksitoista yritystä ja kaksisataa yrittäjää yhdestätoista maasta. Koko nahka-alaa edustaneet yrittäjät olivat etukäteen varanneet yli tuhat yritystapaamista, mutta päivien aikana tapaamisten arveltiin nousseen selvästi sen yli.

Pääjärjestäjänä toimi Viexpo yhdessä Pohjanmaan kauppakamarin ja Kokkolan kehityskeskuksen kanssa.

Tuoreimmat osastosta