199906057 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

VENÄJÄN DUUMASSA VAADITAAN TSHERNOMYRDININ EROTTAMISTA

3.6.1999 0:00

Venäjän parlamentin alahuoneessa duumassa vaadittiin tänään Viktor Tshernomyrdinin erottamista Balkanin-erityislähettilään tehtävästä. Duumassa on arvosteltu Tshernomyrdiniä liiallisesta taipumisesta lännen tahtoon Kosovon kolmikantakeskusteluissa.

Tshernomyrdin itse torjuu arvostelun siitä, että hän olisi tehnyt liikaa myönnytyksiä lännelle. Tshernomyrdin sanoi venäläiselle uutistoimistolle Interfaxille, että hän on seurannut tiukasti presidentti Boris Jeltsiniltä saamiaan ohjeita.

Venäläinen NTV-tv-asema kertoi eilen, että Tshernomyrdinin valtuuskunnan sotilasasiantuntijat ovat syyttäneet Tshernomyrdiniä liiallisesta taipumisesta Yhdysvaltojen tahtoon kolmikantaneuvotteluissa presidentti Martti Ahtisaaren ja Yhdysvaltain varaulkoministerin Strobe Talbottin kanssa.

Parlamentin enemmistö päätti tänään keskustella pikaisesti Tshernomyrdinin tehtävän lopettamisesta. Tshernomyrdinin on nimittänyt kuitenkin Balkanin erityislähettilääksi presidentti Jeltsin, jolla on myös valtuudet päättää asiasta ilman parlamenttia.

Duuma vaati myös selvitystä Tshernomyrdinin ja Ahtisaaren Belgradissa esittämän rauhantarjouksen sisällöstä.(Startel - STT)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?