199909312 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Dagens Industri: JANTON AIKOO HAASTAA METRO-LEHDEN TUKHOLMASSA

8.5.1999 0:00

Ari Setälä, TukholmaHeidi Hagelin Ilmaisjakelulehtiä julkaiseva Janton Oy aikoo haastaa rahasammoksi osoittautuneen Metro-lehden sen synnyinsijoilla Tukholmassa. Metro nappasi Jantonin nenän edestä Helsingin paikallisliikenteen lehtioikeudet ja nyt Janton valmistelee vastaiskua haastamalla Metron Tukholmassa, kertoo perjantain Dagens Industri -lehti.

Jantonin puolelta asiaa ei haluta kommentoida. Jantonin toimitusjohtaja Antti Kivimaa ei kommentoi asiaa DI:lle eikä Jantonin hallituksen puheenjohtaja Kai Mäkelä ei halunnut eilen kommentoida asiaa Taloussanomille.

Metro-lehden takana on Kinnevikin MTG-viestintäkonserni ja lehden levikki Ruotsissa on lähes 600 000 kappaletta.

Tukholman paikallisliikenneyhtiö SL:n markkinointijohtaja Bo Tenbladin mukaan on mahdollista, että SL antaa useammalle julkaisijalle luvan jakaa ilmaisjakelulehtiään Tukholman metroasemilla. Tähän asti asiaa on yrittänyt muun muassa Dagens Nyheter -lehti, mutta se on torjuttu. DI:n mukaan Janton voi yrittää jakaa lehtiään myös metroasemien ulkopuolella, ellei SL avaa oviaan.

´Janton ei pärjää Tukholmassa´

Tukholmalaista Metro-lehteä julkaiseva MTG-yhtiö ei usko, että Janton Oy pärjää Tukholman lehtimarkkinoilla.

-Meitä ei Jantonin tulo liikauta tippakaan. He ovat tervetulleita Tukholmaan, mutta en usko, että he oikein pärjäisivät, vakuutti MTG Publishing AB:n varatoimitusjohtaja Peter Alberg perjantaina Taloussanomille.

-Jos haluamme päästää uusia lehtiä jakeluun, on se täysin meidän päätettävissämme, kommentoi puolestaan Tukholman paikallisliikenneyhtiön SL:n markkinointipäällikkö Bo Tenblad Jantonin hanketta.

Tenbladin mukaan Janton ei ole ottanut yhteyttä SL:ään.

-Metrolla ei ole yksinoikeutta jakaa lehtiä Tukholman paikallisliikenteen asemilla. Ongelma on siinä, että emme halua enempää lehtiä ja paperia asemille. Toisaalta olemme hyvin tyytyväisiä Metro-lehteen. Myös asiakkaamme, paikallisliikenteen käyttäjät arvostavat lehteä, sanoo Tenblad.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?