199906495 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

PAPERIYHTIÖ FORT JAMESIN ENTISELLÄ TASOLLA ALKUVUONNA

24.4.1999 0:00

Fort James -pehmopaperikonsernin tulos ja myynti ovat tämän vuoden tammi-maaliskuussa olleet suunnilleen samalla tasolla kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Myynti on määrällisesti kasvanut, mutta hintojen laskun vuoksi tulos ei ole vastaavasti noussut. Konsernin Suomen-yksikössä myynti on kasvanut tammi-maaliskuussa noin seitsemän prosenttia, mutta tulos on kutakuinkin ennallaan.

Konsernin myynti oli päättyneellä vuosineljänneskaudella 9,8 miljardia markkaa ja tulos ennen veroja yksi miljardi. Viime vuonna myyntiä kertyi kaikkiaan noin 40 miljardia markkaa.

Fort James -konserni on maailman toiseksi suurin pehmopaperiyhtiö, joka syntyi kahden yhtiön fuusiossa vuonna 1997. Siihen kuuluu kaikkiaan noin 60 tehdasta Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Henkilökuntaa on noin 28000 henkeä.

Fort James Suomi toimii Nokialla, Ikaalisissa ja Venäjän Ivantejevkassa. Se valmistaa mm. talouspaperia ja lautasliinoja lähinnä Pohjoismaiden, Venäjän ja Baltian markkinoille. Fort James Suomi on entinen Nokian Paperi, jonka Nokia myi amerikkalaisille kymmenkunta vuotta sitten. (Startel - STT)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?