1999018363 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

URAPUTKI AUKI AGENTIN AVUSTUKSELLA

Palkkaava työnantaja maksaa provisiot

30.3.1999 0:00

Moni vakituisen tai määräaikaisen työpaikan omaava haaveilee lupaavammasta uraputkesta. Ongelmana vain on käytännön hakuprosessi.

Itsensä myyminen työmarkkinoille on koventuneen kilpailun vuoksi yhä vaikeampaa. Työssä käyvällä on lisäksi vain harvoin aikaa laatia hakemusta tarpeeksi systeemattisesti ja huolellisesti, jotta kaikki henkilökohtaiset vahvuudet tulisivat varmasti kartoitetuksi. Muutaman bumerangina palanneen hakemuksen jälkeen iskeekin helposti turhautuminen.

Helsingissä toimintaansa aloitteleva rekrytointitoimisto Ura-agentit iskee konseptillaan tähän ongelmaan. Paremmasta tulevaisuudesta haaveileva voi antaa itsensä markkinoinnin alan ammattilaiselle. Tämä kartoittaa yrityssektorin kiinnostusta ja mikäli sitä löytyy molemmin puolin, johdattaa agentti osapuolet yhteisen pöydän ääreen.

Agentin välityspalkkio kuitataan työsopimuksen syntyessä työnantajan kukkarosta. Työnhakijalle ei ruljanssista koidu kuluja.

Molemmat voittavat

Ura-agenttien takaa löytyvällä mieskolmikolla on kokemusta niin työelämän tutkimuksesta, yrityksen rekrytointiprosesseista kuin vakuutusalan myyntityöstä. Konseptin kehittänyt Harri Hoivala on vuosien varrella prepannut työttömiä osaaviksi työnhakijoiksi ja seulonut myös väkeä yrityksiin.

-Omien vahvuuksien tiedostaminen ja niiden korostaminen on vaikeaa. Hyvää työhakemusta ei tekaista vartissa ja monille on helpotus, jos joku hoitaa koko paperisodan heidän puolestaan, Hoivala huomauttaa.

Hän muistuttaa rekrytoinnin olevan raskas prosessi myös yrityksille. Lehti-ilmoituksiin uppoaa helposti muutama kymppitonni ja satojen hakemusten seulontaan ja parhaiden haastatteluihin kuluu kallista työaikaa. Agenttien provisio on sopimuksen syntyessä työntekijän kuukausipalkka.

Haarukassa osaava keskisarja

Ura-agenttien tähtäimessä on työvoimatoimistojen ja headhuntereiden väliin jäävä noin 700 000 ihmisen osaajajoukko, johon mahtuu mm. arkkitehtejä suunnittelijoita, päällikkötason henkilöitä ja tutkijoita.

Myyntijohtaja Kari Lietsalmen mukaan kyse on henkilöistä, joille on työmarkkinoilla jatkuvasti kysyntää. Moni vilkuilee jatkuvasti sivuilleen ja on valmis tarttumaan tarjoukseen, jos sellaisen saa.

-Nuo vapaat paikat on vain etsittävä. Joka neljäs työpaikka täytetään jo kierrättämällä ja tuttavankaupalla, Lietsalmi huomauttaa.

Ura-agenttien tavoitteena on löytää ensi kevääseen mennessä uusi työpaikka vähintään 200 henkilölle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?