199903378 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

WALL STREET EI USKO ILMAISKUJEN VAIKUTTAVAN MARKKINOIHIN

24.3.1999 0:00

New York Wall Streetillä ei uskota Kosovon ilmaiskuilla olevan vaikutuksia sen paremmin dollarin kurssiin, korkotasoon kuin osakekursseihin.

Balkanin sydämessä käytävä sota itsenäisyyttä vaativien Kosovon albaanien ja Belgradin keskushallinnon välillä ei uhkaa sen paremmin maailman tärkeimpiä öljykenttiä kuin öljynkuljetusreittejäkään.

Wall Streetin kannalta presidentti Slobodan Milosevicin taivuttamiseksi suunniteltuihin sotilaallisiin toimiin ei tällä hetkellä liity mitään yllätysmomenttia. Kosovon ilmaiskuja suuremmalla jännityksellä markkinat odottavat yritysten ensimmäisen vuosineljänneksen tulosilmoituskautta ja AT&T-yhtiön jättibondin liikkeellelaskun vaikutuksia.

Wall Streetiä enemmän Kosovon kriisi on aiheuttanut hämmennystä Yhdysvaltain kongressissa, jossa keskustellaan koko Kosovon-operaation mielekkyydestä Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden kannalta. Kosovon rintamalinjat kulkevat Washingtonissa sekä demokraattisen että republikaanisen puolueen halki. Republikaanisen puolueen entinen presidenttiehdokas, entinen senaattori Bob Dole on presidentti Bill Clintonin nimeämä Kosovon erikoislähettiläs. Hän on vaatinut Clintonia toimimaan pikaisesti serbien hyökkäyksen pysäyttämiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?