199904094 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

RAY ODOTTAA KIINNOSTUNEENA TUOMIOISTUIMEN PÄÄTÖSTÄ

5.3.1999 0:00

Raha-automaattiyhdistyksen toimitusjohtaja Markku Ruohonen suhtautuu rauhallisesti julkisasiamies Antonio La Pergolan kielteiseen suhtautumiseen.

-Tämä on vasta julkisasiamiehen lausunto. Odottelemme ensin EY:n tuomioistuimen ja sen jälkeen Suomen valtion päätöstä. Seuraamme suurella mielenkiinnolla prosessin etenemistä, koska sillä voi olla vaikutuksia toimintaamme jollain välillä.

-Jos tuomioistuin on yhtä mieltä La Pergolan kanssa, sillä on vaikutusta muuhunkin kuin meidän toimintaamme. Se voi vaikuttaa esimerkiksi Euroopan lottopeleihin, jotka ovat pääsääntöisesti valtion yksinoikeuksia.

Suomessa tulilinjalle joutuisi seuraavaksi todennäköisesti valtion omistama Veikkaus. Veikkauksen lakimies Carl-Henrik Nyberg ei kuitenkaan vetäisi suoraa linjaa RAY:stä Veikkaukseen.

-Nyt käsiteltävä tapaus on kovin spesifi; se koskee vain raha-automaatteja. Pitäisi tutustua perusteluihin ja selvittää, miten suuri merkitys on sillä, että RAY myös valmistaa peli-automaatteja, Nyberg pohtii.

Veikkauksen toimitusjohtaja Matti Ahde ei ollut ehtinyt tutustua La Pergolan lausuntoon, mutta suhtautui tulevaisuuteen varovaisen optimistisesti. Hän perusteli uskoaan valtioiden kannoilla, ns. Schindlerin tapauksella ja terveellä järjellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?