1999018322 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

SISAINEN TARKASTAJA

6.2.1999 0:00

Lipposen uimalakki saa kyytiä

Pääministeri Paavo Lipponen on tehnyt vakaan lupauksen uida tänä vuonnakin säännöllisesti. Uimahallin raikas Lipponen kertoi viikolla tarkastajalle, että kilometrejä kertyy tasaiseen tahtiin.

-Vakaa tavoite on saada 15 kilometriä täyteen kuukaudessa, Lipponen kertoo.

Tarkastajan apulainen on nähnyt pääministerin altaassa ja apulaisen havainnon mukaan ihan tavallisen uimaharrastajan ei kannata yrittää pysyä Paavon vanavedessä. Vauhti oli kuulemma tasaisen rivakkaa!

Eläköön, verottomat lastenvaatteet!

Tämä samainen pääministeri vieraili alkuviikosta Isossa-Britanniassa. Tarkastajan Lontoon juoksutyttö seuraili tietysti Lipposta kylkituntumassa. Lipponen mietiskeli toimittajille, ettei euroon liittyminen olisi brittikuluttajillekaan niin huono asia.

-Täällähän on nyt tavattoman kallista, kauhisteli Lipponen, joka kertomansa mukaan nauttisi miellään shoppailusta koko perheenkin voimin.

Eräs Lipposen kuulija sulatti kuitenkin pääministerin kovan ulkokuoren kerralla.

-Herra pääministeri, lastenvaatteissa ei ole Britanniassa arvonlisäveroa.

Vieressä seisoneen aputytön mukaan Lipposen ilme oli näkemisen arvoinen!

Suvi-Anne Siimes, reputtajien kärkikastia

Kulttuuriministeri, valtiotieteen lisensiaatti Suvi-Anne Siimes (vas.) ei olekaan ihan niin lempeä nainen kuin mitä harras ulkokuva antaa aiheen olettaa. Tarkastajan kaveri muistelee aikaa 1990-luvun puolivälissä, kun Suvi-Anne veti kurssia Helsingin valtiotieteellisessä.

-Aloitteleva tentaattori Siimes teki niin vaikeat kysymykset ja arvosteli niin tiukasti, että yli puolet kurssilaisista reputti. Ja kyse oli vain kansantaloustieteen perusteet -kurssista, jonka piti innostaa ihmisiä taloustieteen lukijoiksi, tarkastajan kaveri huokaa.

Olikos se Dow vai Tom?

Janton on virittelemässä Uudellemaalle omaa talousradiota. Yhtiö on ohjelmapolitiikkansa ja formaattiensa suhteen vielä vaitonainen, liekö kilpailun pelkoa, suomalaisille tyypillistä vaatimattomuutta vaiko rehellistä ideoiden puutetta, mene ja tiedä.

Tarkastajalla on kuitenkin aseman dj:lle iskevä spiikkivinkki:

´Siinä päivän Dow Jones ja tästä jatkaa Tom Jones....´

Eikun takaovesta ja SASsiin!

Oululaiset ovat pakkasten ja lennonjohtajien lakon keskellä käärmeissään, kun reitille ei tunnuta saavan ruotsalaista vaihtoehtoa kirveelläkään. Jos sinivalkoinen suihkari sattuu jämähtämään esimerkiksi Helsinki-Vantaalle, saavat Ouluun menijät odotella rauhassa tunnin kaksi, kunnes vika on saatu korjatuksi. Kiireisimmille suositellaan seuraavaa konetta, varakalusto kun on Finnairilla tuntematon käsite.

Tarkastajan oululainen tuttava on puhissut asiasta useampaankin otteeseen. Hän odotteleekin malttamattomana sitä päivää, jolloin finskikoneen kapteeni kuuluttaa juuri istuinvyönsä kiinnittäneille reissaajille:

-Tämä kone laukesi tähän. Pyydämme matkustajia poistumaan takaovesta ja SASsiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?