1999011892 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

KIMMO SASI NOUSEE LIIKENNEMINISTERIKSI

15.1.1999 0:00

Kokoomuksen eduskuntaryhmä ja puoluehallitus valitsivat keskiviikkona odotetun yksimielisesti uudeksi liikenneministeriksi eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Kimmo Sasin, 46. Nimityksen vahvistaa tänään presidentti Martti Ahtisaari. Eduskuntaryhmän nestori Martti Tiuri oli viimeiseen saakka toinen vahva nimi, mutta ryhmän johdon tuki vahvisti Sasin valinnan.

Sasille nimitys on toiveiden täyttymys, sillä hän on ollut ministeriehdokkaana aiemminkin. Hän oli ehdolla mm. uudeksi oikeusministeriksi, mutta paikka meni Jussi Järventaukselle (sit.).

Sasi valittiin erityisesti kokemuksensa takia. Hän ilmoitti torstaina eduskunnassa jatkavansa Matti Auran linjoilla.

-Auran linja on ollut oikeansuuntainen. Esimerkiksi Soneran annin ajankohta oli perusteltu ja kaikkien asiantuntijoiden mielestä anti sujui olosuhteisiin nähden hyvin. Uudesta TV-kanavaluvasta olen sitä mieltä, että nykyinen hallitus tekee päätöksen eikä ratkaisua lykätä, Sasi kommentoi.

Uusi ministeri julkistaa linjauksiaan tarkemmin tänään virallisen nimityksen jälkeen.

Sasin siirto johtaa laajaan luottamusmiesnimien rulettiin, sillä hän on mm. eduskunnan valtiovarainvaliokunnan, suuren valiokunnan ja pankkivaltuuston jäsen sekä kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja.

Sasilla on velkaa 30000 markkaa, hän kertoo omistavansa ´muutaman sadan tuhannen markan´ arvoisen osakesalkun ja ´joitakin´ asunto-osakkeita. Hänen omaisuutensa verotusarvo oli viimeksi noin 1,8 miljoonaa markkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?