1998013178 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

MTV3 LUOPUU FUNNY FILMSIN ENEMMISTÖSTÄ

Myös muiden yhtiöiden omistuspohjaa on pohdittu

3.12.1998 0:00

MTV3 hieroo kauppoja Jyrkiä tuottavan Funny Filmsin enemmistön myynnistä. Ostaja on kanadalainen Sun City, joka omistaa muun muassa oikeudet tv-ohjelma Jyrkin formaattiin. Kauppojen jälkeen MTV:n omistusosuus Funny Filmsissä laskee alle puoleen.

Todennäköisesti kaupat syntyvät jo ennen vuoden loppua. Niitä on hierottu jo pitemmän aikaa, mutta lopullista sopimusta ei ole allekirjoitettu. Jo syyskuussa MTV kuitenkin myi 23 prosenttia Funny Filmsistä Yhtyneille Kuvalehdille.

MTV on yhtiöittänyt toimintojaan viime vuosina. Toimitusjohtaja Eero Pilkaman mukaan yhtiöittämistä jatketaan ja sopivissa tilanteissa MTV on valmis ottamaan yhtiöihin muitakin omistajia.

-Esimerkiksi For Oy:ssä työntekijöitä on kaavailtu omistajiksi. Kun MTV Viihde perustettiin puolitoista vuotta sitten, harkitsimme ulkomaalaisomistusta, Pilkama toteaa.

For Oy tuottaa mainosfilmejä ja MTV Viihde nimensä mukaan viihdeohjelmia. MTV-Tuotanto Oy myy tuotantotekniikkaa ja MTV Media Oy mainosaikaa. Myös kiinteistöt on yhtiöitetty.

Budjetti ei toteutunut

MTV3 on joutunut tänä vuonna pettymään. Televisiomainonta ei ole kasvanut odotetulla tavalla, eikä budjettitavoitteita ole saavutettu. Menopuolta rasittaa myös tappiollinen Ruotsin TV4, josta MTV omistaa vähemmistöosuuden.

Kun yhtiö havahtui odotettua heikompaan mainosmyyntiin, se ryhtyi kiireesti karsimaan menopuoltaan. Säästöt tuntuvat jo etenkin talon ulkopuolisissa tuotantoyhtiöissä, jotka valittavat, että MTV on käynyt arvaamattomaksi sopimuskumppaniksi.

-Huomasimme, että pystymme kasvattamaan ohjelma-aikaa ja pitämään katsojaosuutemme myös pienemmällä rahankäytöllä. Linja jatkuu myös ensi vuonna, Pilkama toteaa.

Hänen mukaansa MTV aikoo tänäkin vuonna saavuttaa viimevuotisen hyvän tulostasonsa, vaikka alkuvuosi menikin heikosti. Tuotantoyhtiöiden lisäksi paineet ovat tuntuneet etenkin myyntiyhtiö MTV Mediassa, jonka väki on tarttunut innokkaasti talon ulkopuolisiin työtarjouksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?