1998015019 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

EI KIINTEISTÖVEROA METSILLE EIKÄ PELLOILLE

6.11.1998 0:00

Taannoin puhuttanut maa- ja metsätalousomaisuuden kiinteistövero on asia, joka mitä ilmeisimmin tulee jälleen esille seuraavien eduskuntavaalien jälkeen. Valtion kunnallistalouteen heijastamat paineet eivät helpotu, ja hädissään voidaan silloin turvautua sellaiseenkin virheelliseen ratkaisuun, mitä kiinteistövero metsä- ja maatalouskiinteistöille olisi.

Mitään perustetta tuolle verolle ei ole. Se johtaisi tarpeettomaan kaksinkertaiseen verotukseen. Kunnallistaloudet eivät sillä kohentuisi. Sitä vastoin kiinnostus maa- ja metsätalouden jatkamiseen saattaisi eräissä tapauksissa loppua ja kunnat tulisivatkin epäsuorasti nettomenettäjiksi.

Ennen kaikkea metsätalouden kannalta kiinteistövero on mitä selvimmin ja jyrkimmin tuomittava ja estettävä. Sama koskee maatalouskiinteistöomaisuutta. Henkilökohtaisesti en voi miltään osin enkä millään perusteilla hyväksyä kyseistä kiinteistöveroa.

Kun eduskuntavaalit ovat tulossa, tästä asiasta on annettava suora ja selvä kanta. En halua yhdenkään kiertelevän kannanoton saavan metsänomistajilta hyväksyntää. Ainut oikea kanta on selvä ei maa- ja metsätalouden kiinteistöverolle.

Lauri Oinonen Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Haapamäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?