1998015292 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

RAHA SIIRTYY PANKKITILEILTÄ TUOTTOISAMPIIN KOHTEISIIN

Euron tulo näkyy sijoitusmessujen tarjonnassa

22.10.1998 0:00

Vakuutusyhtiö Sammon pääjohtajan Jouko K. Leskisen mukaan Suomessa on käynnissä rahoitusvarallisuuden rakennemuutos, jossa perijäsukupolvi etsii uusia tuottoisia sijoituskohteita. Hän uskoo yksityishenkilöiden edelleen yhä kasvavissa määrin kiinnostuvan uusista sijoituskohteista.

Leskinen puhui eilen alkaneissa Sijoitus Invest 98 -messuilla Helsingissä, missä parempia sijoituskohteita etsiviä riitti tungokseen asti.

Merkkinä tuottohakuisuudesta Leskinen piti sitä, että suomalaisten vakuutussäästöt ovat yli kolme kertaa suuremmat kuin vuosikymmenen alussa. 55 miljardin markan summasta lähes puolet on kotitalouksien sijoituksia.

Leskinen puhui myös euron tuomasta hyödystä vakuutusmaailmassa.

-Emuun liittyminen ja yhteisen rahayksikön käyttöönotto Euroopan talousalueella poistavat niin vakuutussäästäjän kuin vakuutusyhtiön valuuttariskiä. Laajentuvilla kotimarkkinoilla mahdollisuudet hajauttaa riskiä moninkertaistuvat, Leskinen uskoo.

Indeksilainat tulevat

Euroopan siirtyminen yhteisvaluuttaan ja sen tuomat sijoitusmahdollisuudet näkyivät selvästi messujen tarjonnassa. Miltei jokaisella rahastoyhtiöllä oli tarjolla sijoittajalle entistä enemmän Eurooppaan ja euroalueelle sijoittavia rahastoja.

Vahvaa tuloaan Suomeen tekevät osakeindeksilainat, jotka tarjoavat korkeata tuottoa pienellä riskillä. Merita on alkanut markkinoida kahta uutta indeksilainaa, joista toinen seuraa euroalueen osakeindeksiä, toinen taas koko maailman indeksiä. Näille lainoille Merita takaa myös toimivat jälkimarkkinat.

-Sijoittajia ovat olleet todella kiinnostuneita lainoistamme, lisää erilaisia sovellutuksia tulemme varmasti jatkossa kehittämään, kertoi lainoja esittelevä Meritan johdannaismeklari Janne Saarikko.

Osakemarkkinoiden raju heilahtelu on saanut sijoittajat epävarmoiksi. Merkkinä siitä oli, että suuri joukko halukkaita ei mahtunut kuulemaan Mandatum Pankin esitelmää Millainen sijoitussalkku tulisi nyt rakentaa?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?