199805645 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

VALTIO HOUKUTTELEE KANSALAISIA SONERAN OMISTAJIKSI

Bonusosakkeet täkynä tänään alkavassa yleisömyynnissä

21.10.1998 0:00

Suomen valtion teleyhtiön Soneran osakkeiden yleisömyynti alkaa tänään. Valtio haluaa yhtiölle laajan omistuspohjan, siksi se houkuttelee kansalaisia teleyhtiön omistajiksi bonusosakkeilla.

Jokaista ostamaansa kymmentä osaketta vastaan saa yksityishenkilö ilmaiseksi yhden bonusosakkeen, kun on omistanut osakkeet yhtäjaksoisesti vuoden.

Soneran osakkeita voivat yksityishenkilöt merkitä Meritan ja Osuuspankin konttoreissa ja internet-sivuilla. Internetissä voi merkitä osakkeita myös eQ Pankkiiriliikkeen välityksellä.

Osakkeiden alustava hintahaarukka on 36 - 45 markkaa.

-Bonusosakkeisiin oikeuttavia osakkeita merkitsevälle sijoittajalle on 45 markan hinta vielä kannattava, mutta sitä kalliimmalla merkitsemistä kannattaa jo miettiä, arvioi Fides Asset Managementin Henrik Damst?n.

Osakkeen lopullinen hinta lyödään lukkoon arviolta 9. marraskuuta institutionaalisten sijoittajien tarjousten perusteella. Mikäli hinta ei miellytä, voi tekemänsä ostovarauksen purkaa 10. marraskuuta.

Bonusosakkeisiin oikeuttavia osakkeita voi merkitä vähintään 80 ja enintään 2 500 kappaletta. Valtio pyrkii varaamaan jokaiselle antiin osallistuneelle yksityishenkilölle vähintään 800 osaketta.

Tarjolla on 26 miljoonaa osaketta yleisön ostettavaksi, mutta kysynnästä riippuen valtio voi korottaa yleisölle myytävien osakkeiden määrää 13 miljoonalla kappaleella.

Institutionaalisille sijoittajille osakkeiden merkintä alkoi jo maanantaina, ja ainakin ulkomaiset sijoittajat ovat olleet annista kiinnostuneita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?