1998012036 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

RAHASTOT IDEOIVAT TRENDITUOTTEITA

17.10.1998 0:00

Rahastojen syysuutuuksissa on pyritty ottamaan huomioon nykyinen epävarma markkinatilanne, sillä niille on yhteistä pyrkimys alhaiseen tai säädettävään riskitasoon. Rahastosijoittajan kannalta uutuudet edellyttävät kuitenkin sijoituspolitiikan lukutaitoa, jotta niiden riski-tuottosuhde hahmottuu oikein.

Carnegie on tuonut markkinoille kolme sekarahastoa, joissa osakkeiden osuuden vaihteluvälit on määritelty eri tavoin. Carnegie Plussassa suurin osa varoista on aina sijoitettuna lyhyen koron rahamarkkinainstrumentteihin. Osakkeiden osuus on korkeintaan 20 prosenttia ja joukkolainojen 30 prosenttia. Carnegie Sijoitus+ rahastossa osakkeiden osuus voi vaihdella 20-60 prosentissa. Carnegie Optimi+ rahastossa salkunhoitajat tekevät sijoituspäätöksensä markkinanäkemyksensä mukaan, siten että sekä lyhyiden korkojen, pitkien korkojen että osakkeiden osuus voi olla 0-100 prosenttia.

Carnegiella osuuksien vaihto rahastosta toiseen on mahdollista alennetulla merkintäpalkkiolla. Seligsonin uusi Euro Obligaatioindeksirahasto kilpailee aktiivisten sijoittajien huomiosta ilmaisilla merkinnöillä ja lunastuksilla muutaman muun korkorahaston tavoin. Rahasto sijoittaa varansa mahdollisimman kustannustehokkaasti Meritan valtion viitelainaindeksin mukaisesti. Vuoden alussa indeksi vaihdetaan eurovaltioiden korkoindeksiin.

Mandatumin uutuusrahasto Mandatum Neutral voi sijoittaa osakkeisiin vain 15 prosenttia varoista, lisäksi rahasto käyttää johdannaisia suojaamaan sijoituksia markkinariskiltä sekä hyödyntääkseen eri arvopaperien suhteellista hintojen muutosta.

Rahasto pyrkii obligaatiorahaston riski-tuottotasoon. Yhtiö uskoo, että monimutkaista strategiaa käyttävän rahaston myynti helpottuu, kun tuottohistoriaa on ehtinyt kertyä. Mandatumin toinen uutuusrahasto rahastokorttipalvelu on luonteeltaan rahastotili, sillä tuotteeseen on yhdistetty Eurocard-maksuaikakortti, jonka kuukausittaiset laskut maksetaan rahasto-osuuksia myymällä. Rahasto-osuuksia kartutetaan puolestaan siirtämällä automaattisesti pankkitililtä tietyn saldon ylittävät varat rahastoon.

Myös Ålandsbankenin uusin matalariskinen sijoitusrahasto Ålandsbanken Share Index Loan on monipolvinen tuote, sillä se sijoittaa noteerattuihin osakeindeksilainoihin. Ålandsbanken Global Blue Chip sijoittaa kansainvälisiin markkinajohtajayrityksiin, ja Ålandsbanken Europe Active Portfolio on sekarahasto, joka voi sijoittaa kaikki varansa joko osakkeisiin tai korkoihin. Ålandsbanken Liquidity on puhdas eurooppalainen korkorahasto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?