199807993 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

SÄÄTIÖ ON BETONOINUT OMISTUSPOHJAN

9.10.1998 0:00

Olvin pääomistajana on vuonna 1955 perustettu säätiö, jonka jäseniä ovat Markku Rönkön lisäksi esimerkiksi kansanedustaja Seppo Kääriäinen ja ex-maaherra, ministeri Esa Timonen. Olvi-säätiöllä on osakkeista 52 ja Hortlingin suvulla runsaat 30 prosenttia. Loput ovat muun muassa pankeilla ja vakuutusyhtiöillä. Toimitusjohtajan mielestä yhtiön vankka omistuspohja on pitänyt liehittelijät loitolla.

-Olen ollut talossa 15 vuotta. Minun aikanani ei ole tullut yhtään varteenotettavaa ostotarjousta, ei edes kyselyjä. Ehkä ostopaineet ovat purkautuneet tuossa osakekaupassa, Rönkkö aprikoi.

Olvin menestyksen salaisuudeksi hän laskee paitsi onnistuneen brandinrakennuksen myös OTC-listauksen kautta hankitun pääoman. Se on mahdollistanut mittavat investoinnit ja jakelun kasvattamisen koko maahan.

Viime vuonna Olvi teki runsaan 334 miljoonan markan liikevaihdon. Henkilöstöä on kotimaassa noin 360. Sijanti Iisalmessa on Rönkön mukaan enemmän etu kuin haitta, vaikka autojen mittareihin kertyykin kilometrejä matkalla etelään.

-Iisalmi on luonut Olville omaa imagoa Järvi-Suomen panimona. Olemme selkeästi kotimainen yhtiö kilpailijoihin verraten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?