199808974 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

ARLA PÄÄTTÄÄ TÄNÄ VUONNA VALIO-YHTEISTYÖSTÄ

Arlan toimitusjohtaja Åke Modig:

16.9.1998 0:00

Tukholma Arla päättää vuoden loppuun mennessä, millä tavalla se haluaa toteuttaa suunnitteilla olevan fuusionsa Valion kanssa.

-Ainakin meidän osaltamme ratkaisut tehdään tämän vuoden aikana. Eri asia on, milloin uusi yhtiö konkreettisesti perustetaan, Arlan toimitusjohtaja Åke Modig sanoo Taloussanomille.

Hänen mukaansa Arla ja Valio ovat informoineet yhdistymissuunnitelmistaan sekä molempien maiden kilpailuvirastoja että EU:n viranomaisia.

-Kilpailuviranomaiset aloittavat varsinaiset tutkimukset kuitenkin vasta sitten, kun päätökset on tehty, Åke Modig sanoo.

´Maitoa ei olla fuusioimassa´

Arlan toimitusjohtaja Modig kiistää Osuustoiminta-lehdessä ja Ilta-Sanomissa esitetyt tiedot, että myös maitonesteet olisivat mukana Arlan ja Valion fuusio-suunnitelmissa.

-Yhdistymisaikeemme koskevat edelleenkin vain juustoja, jogurtteja, rasvoja ja jauheita. Mistään muusta ei ole ollut puhetta, Modig sanoo.

Valio ja Arla alkoivat neuvotella yhteistyönsä tiivistämisestä noin vuosi sitten. Alunperin tavoitteena oli täysi fuusio, mutta sittemmin meijerikonsernit päätyivät selvittämään yhteisen, vientiin ja markkinointiin keskittyvän yrityksen perustamista juuri juustojen, jogurttien, rasvojen ja jauheiden osalta.

Åke Modigin mukaan elintarvikealaa rokottanut Venäjän kriisi tekee meijeriyhtiöiden voimien yhdistämisen entistä tarpeellisemmaksi.

´MD Foods mukana myös tulevaisuudessa´

Åke Modigin mukaan Arla käy edelleen keskusteluja myös tanskalaisen MD Foodsin kanssa meijeriyhtiöiden välisen yhteistyön lisäämisestä.

-Ne neuvottelut eivät kuitenkaan ole yhtä konkreettisella tasolla kuin keskustelut Valion kanssa, hän sanoo. Ja jatkaa:

-Olemme jo pitkään tehneet yhteistyötä MD Foodsin kanssa muun muassa yhteisen myyntiyhtiön kautta. Meille on luonnollisesti tärkeää selvittää, miten tämä yhteistyö voi jatkua ja kehittyä jos myös Valio tulee mukaan kuvaan.

Åke Modigin mukaan Arlan ei kuitenkaan tarvitse valita joko MD Foodsin tai Valion väliltä.

-Yhteistyökuviot eivät ole mitenkään ristiriidassa keskenään, hän sanoo.

Modig uskoo, että tulevaisuudessa kaikki kolme pohjoismaista meijeriyhtiötä voivat yhdistyä, ainakin osittain.

-Se on erittäin kiinnostava vaihtoehto, joka on ollut esillä. Kolmen kauppa ei kuitenkaan lyhyellä tähtäimellä ole mahdollinen, pääasiassa poliittisista syistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?