1998021829 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

VIREÄ VANHUS LUOPUI TOIMISTOKALUSTEISTA

4.9.1998 0:00

Asko Huonekalu on tullut 80 vuoden ikään. Perinteikäs huonekaluvalmistaja on kuitenkin vireä vanhus, sillä tällä vuosikymmenellä tehdyt uudet linjanvedot muuttavat sen liikeidean.

-Asko Huonekalu luopui viime vuonna toimistokalusteista ja keskittyi kodinsisustukseen. Se oli oikeastaan myös paluuta juurille, sillä Askon puusepänliikkeen tarina alkoi huonekalujen valmistamisesta koteihin, kertoo toimitusjohtaja Raimo Kotiranta.

Uutta ovat myös keittiökokonaisuudet, jotka esitellään yleisölle vuodenvaihteessa.

80-vuotias sai juhlanäyttelyn

Uuden uljaan tulevaisuuden lisäksi myös Asko Huonekalun menneisyys on tapetilla juhlavuonna, kun sen omaan museoon on koottu 80-vuotista taivalta esittelevä näyttely. Se kunnioittaa niin tehtaan perustajan Aukusti Asko-Avoniuksen kuin lukuisten nimisuunnittelijoidenkin perintöä.

Asko Huonekalun historiaan mahtuvat niin Tapio Wirkkalan rytmivaneripöydät kuin Ilmari Tapiovaaran Mademoiselle-tuoli, molemmat suomalaisen designin valioyksilöitä.

Näyttely osoittaa yhtiön eläneen ja muuttuneen suomalaisen yhteiskunnan mukana, sillä 1920-luvun talonpoikaiskalustoista oli pitkä matka Eero Aarnion 1960-luvulla tekemiin hurjiin muovikokeiluihin, Pastilliin ja Pallotuoliin.

Asko täyttää 80 vuotta sunnuntaina. Askon museo, Askonk. 3, Lahti. Avoinna tilauksesta, tiedustelut p. 03-815 2441. >

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?