1998011241 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

RIO TINTO UHRAA 355 MILJOONAA MARKKAA

Päivittämisen lasku saattaa vielä nousta

2.9.1998 0:00

Rio Tinto, maailman suurin kaivosyhtymä, harkitsee tiettyjen haavoittuvaisten tuotantolaitosten sulkemista väliaikaisesti vuosituhannen vaihteessa, jotta se välttäisi mahdollisia vuosi 2000 -ongelmia.

Rio Tinton toimitusjohtajan Leon Davisin mukaan tuotantolaitokset jatkaisivat toimintaansa taas vuonna 2000, kun olisi varmaa, että kaikki järjestelmät toimivat kunnolla.

Davis kertoi Rio Tinton yhtiökokouksessa yhtymän käyttävän 355 miljoonaa Suomen markkaa sen varmistamiseen, ettei vuosi 2000 -ongelma keskeytä liiketoimintaa. Ongelma johtuu siitä, että vanhemmat tietokonejärjestelmät eivät tunnista vuoden 2000 jälkeisiä päivämääriä.

Alihankkijat ovat ongelma

Davis varoitti, että kustannukset saattavat nousta vieläkin korkeammiksi, ja että vaikka Rio Tinto itse saisikin ongelman korjattua, sen alihankkijat välttämättä eivät, ja sitä kautta yhtiö voisi silti joutua kärsimään. Katkot veden ja energian saannissa tai puhelinlinjoissa voisivat vakavasti haitata yhtymän toimintaa.

Rio Tinton hallituksen puheenjohtaja Bob Wilson kuvasi yhtymän tähänastista kehitystä kuluneelta vuodelta. Myynnin volyymi on edelleen hyvä, mutta ei-rautametallien hinnat ovat laskeneet keskimäärin 18 prosenttia.

Jotkut osakkeenomistajat olivat raivoissaan suunnitellusta johtajien tulospalkkausjärjestelmästä, joka heidän mielestään oli aivan liian avokätinen. Yksi osakkeenomistaja valitti, että johtajia ´lahjotaan, jotta he tekisivät työnsä´.

Käännös: Susanna Bell

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?