1998012341 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

PARILLA YRITYKSELLÄ OMA KONE

2.9.1998 0:00

Suuryrityksillä kuten IBM:llä ja Texacolla odottaa käyttäjiä tallissa viisi,kuusi lentokonetta. Suomessa yritysten omat lentokoneet ovat harvinaisia. Vain parilla yrityksellä tiedetään olevan käytössä oma lentokone.

Esa ja Kari Rannilan omistama lentokone lentää nyt Jetflite Oy/Euro-Flite Oy:n luvilla, joka myös hankkii koneelle asiakkaat.

-Jos kone on pelkästään omassa käytössä, siinä pitää olla kolme päätoimista henkilöä, ja se on pirun kallista, Esa Rannila rumpuputkia valmistavasta Rumtec Oy:stä sanoo suoraan.

Toimitusjohtaja Kennedi Timzenko International Petroleum Products Oy:stä (IPP) kertoo, että yhtiön koneella lennetään noin 500 tuntia vuodessa lähinnä Venäjälle. Timzenkon mukaan omalla koneella lentämisestä koituu yritykselle käytetty työaika huomioiden ´sadan prosentin säästö´ reittilentämiseen verrattuna.

-Riippuu bisneksestä, kannattaako koneen omistaminen. Minä saatan lentää samana päivänä kolmeen, eri maissa pidettävään kokoukseen. Nyt pääsen Helsingistä Siperiaan kolmessa, neljässä tunnissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?