199807767 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

KEINOHORISONTTI JA MERISAIRAUS

25.7.1998 0:00

Moni nauttii purjehduksesta, mutta vielä en ole kertaakaan tavannut sellaista ihmistä, joka olisi tosissaan väittänyt nauttivansa merisairaudesta. Kukapa pahoinvoinnista tykkäisi?

Ennustan, että moni merisairaudesta kärsivä kiittää vielä moneen kertaan belgialaista Philippe Tassieria. Hän on nimittäin kehittänyt Tempest-silmälasit, jotka estävät paitsi merisairauden myös matkapahoinvoinnin.

Keksintö vaikuttaa niin naurettavan yksinkertaiselta, että ensinäkemältä sen tehoon on vaikea uskoa. Tempest on keksinyt kiinnittää normaalien silmälasien linssien sisään keinotekoiset horisontit, jotka liikkuvat pään liikkeiden mukaan.

Keinohorisontit samankaltaistavat näkö- ja tasapainoaistien aivoihin lähettämän informaation ja estävät siten heilumisesta johtuvan matkapahoinvoinnin.

Testeissä lasit ovat osoittaneet tehokkuutensa.

Tempest-silmälasien suurin ongelma on se, että ne ovat kamalan näköiset toisaalta maissa myrskyää harvemmin niin paljon, että siellä tulisi merisairaaksi. Laiturilla hyvävointinen ja tyylitietoinen merikarhu voi sitten vaihtaa Tempestit vaihtaa vaikkapa Emporio Armanin aurinkolaseihin.

Tempest travel glasses, maahantuoja: Salmeri, puh: (02) 842 3491, hinta on 990 markkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?