199807209 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

VIILTÄVÄ VALINTA

30.5.1998 0:00

Veitsiä vertaileva Kerttu Braxen tietää tarkalleen, mitä on ostamassa. Hän käy Kokkipuodin veitsivalikoiman tarkasti läpi ja kysyy myyjältä lisätietoja. Haussa on kapea ja sahalaitainen veitsi vihannesten leikkaamiseen. Edellisestä kymmenen vuotta palvelleesta kun katkesi harmillisesti terä.

Kerttu Braxen sanoo, ettei vietä aikaa keittiössä kuin pakosta. Keittiöstä löytyy kuitenkin kaikki tarpeellinen alkaen ruotopihdeistä. Saaristossa vietetyt kesät ovat opettaneet, että myös kalapiikki ja fileerausveitsi ovat välttämättömiä.

-Välineiden täytyy olla hyviä ja kunnossa. Meillä on kotona ainakin kymmenen paria saksia, ja siitä nousee melkoinen meteli, jos joku leikkaa niillä väärää materiaalia.

Välineitä ostaessaan Kerttu Braxen kiinnittää paljon huomiota laatuun. Hyväksi todettu väline saa hänen mielestään maksaa jonkin verran, koska käyttöikäkin on usein pitkä.

Veitset ja aterimet kestävät käytössä pitkään. Fiskars myy Suomeen vuodessa noin 140 000 veistä.

Hackman puolestaan myy Suomessa aterimia vuosittain noin 600 miljoonaa kappaletta.

Suomeen tuodaan vuosittain 22 miljoonan markan arvosta lusikoita, haarukoita, kauhoja, kalaveitsiä ja niiden kaltaisia tuotteita. Tuonnin määrässä ei vuosittain ole suuria heittoja. Esimerkiksi vuosina 1996 ja 1997 tuonti oli lähes sama. Suurimmat tuontimaat ovat Unkari, Italia, Alankomaat ja Kiina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?