1998010968 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

SAMMON LESKISEN MUKAAN PÄÄTÖKSET PV YHTYMÄSTÄ SYNTYVÄT KEVÄÄN KULUESSA

Sampo tarjoaa optiolainaa koko henkilöstölle

12.3.1998 0:00

Vakuutusyhtiö Sammon pääjohtajan Jouko K. Leskisen mukaan päätökset neuvotteluista PV Yhtymänä tunnetun Postipankki-Vientiluoton kanssa syntyvät tämän kevään kuluessa.

Postipankki-Vientiluotto-yhtymä sai viime viikolla hallitukselta muodolliset valtuudet neuvotella fuusiosta sekä Pohjolan että Sammon kanssa. Todennäköisesti hallitus suostuu myös PV Yhtymän pörssiin listaamiseen sekä myöhemmin järjestettävään osakeantiin.

Neuvotteluista Trygg-Hansan vahinkovakuutustoiminnan ostamisesta Leskinen oli vielä vaitonaisempi.

En osaa sanoa, syntyykö päätös vielä kevään kuluessa. Aikataulukeskustelua ei ole käyty.

Viime viikon lehtitietojen mukaan kaupan hieronta olisi jo edennyt loppusuoralle, mutta Sampo vähätteli pörssitiedottessaan, että se on ´keskustellut asiasta alustavasti´.

Sammon liikevoitto kasvoi 921 miljoonaan markkaan viime vuonna edellisvuoden runsaasta kuudesta miljoonasta markasta. Yhtiön hallitus esittää osingoksi kolme markkaa osakkeelta.

Hallitus esittää myös yhtiökokoukselle optiolainan tarjoamista koko konsernin henkilöstölle. Esityksen mukaan optiolainan määrä on 6,6 miljoonaa markkaa.

Sampo ja Merita yhä ristissä

Leskinen ei myöskään paljastanut, ollaanko Sammon ja Meritan ristiinomistusta purkamassa.

En tiedä, mitä Merita tekee. Osakesijoitus, joka meillä on Meritassa, on puhtaasti sijoitus ja teemme päätöksen sen mukaan, nouseeko arvo vielä vai ei. Se ei ole strateginen sijoitus, Leskinen sanoi.

Merita omistaa Sammon osakkeista 15,3 prosenttia, Sampo puolestaan Meritan osakkeista muutaman prosentin.

Lokakuun lopussa Meritan pääjohtaja Vesa Vainio kertoi, että Meritan ja vakuutusyhtiöiden, sekä Sammon että Pohjolan välillä on käyty keskusteluja ristiinedustuksen purkamisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?