KUHAN KARMEA KOHTALO

Julkaistu:

Saku Tuomisen mielestä La Vistan keittiö on epätasainen
Nostan katseeni sitruuna-basilikarisotosta ja annan lounasvieraani esittää ensin näkemyksensä.

-Hieman raskasta. Itse suosin kevyempiä risottoja, mutta tämä on ok, Broadcastersin toimitusjohtaja ja useiden ruokaohjelmien tuottaja Saku Tuominen kommentoi.

Kyllä: maut ovat raikkaan selkeät ja kypsyys juuri oikeasti al dente - ei raakaa eikä ylikypsää riisipuuroa. Ravintolan tammikuisilta Valtellinan teemaviikoilta valkoiseksi lasiviiniksi jäänyt Chiavennasca (30 mk) todetaan lounasviiniksi kelvolliseksi. Se on sekä kuivaa että märkää.

La Vistan sisustus on uusiutunut edukseen. Pehmeät ja selkeät värit pääsevät esiin kirkkaana pakkaspäivänä. Katto ja lattia tosin saavat Rooman lomansa kulinaristisia kokemuksia kertaavan Tuomisen tuomion.

Italiaan hurahtanut tuottaja ei antane vaimolleen sanansijaa lomakohteiden valinnassa. Kahdessa kesässä he ovat kiertäneet kymmenisen Italian maakuntaa. Parhaiten he viihtyivät maan keski- ja eteläosissa. Pohjoisen voipohjaiset ruuat eivät olleet yhtä mieluisia.

Tuominen arvostaa ruuassa hyviä raaka-aineita, selkeitä makuja ja yksinkertaisuutta.

-Olen arkiruuan ystävä. Ei ruoka parane hyvästä tomaattileivästä tai paistetuista ahvenfileistä.

Moderneja baareja ja ravintoloita Tuominen etsi perinteitä vaalivasta Italiasta turhaan. Hänen suosikkipaikkansa onkin River Cafe, englantilaisten naiskokkien italialaishenkinen ravintola Lontoossa!

Valitsemme lounaan (100 mk) pääruuaksi tiristettyä kuhaa ja tomaattikastiketta. Tuominen maistaa ja päästää suustaan miltei painokelvotonta tekstiä. Tarpeettoman paksu leivitys päihittää täysin kuhaparan hienostuneen maun, sävytön kastike on kuin valmispurkista ja perunat vetisiä.

Kuvaajan valinta, välikyljys viherpippurikastikkeen kera (pääruokana 90 mk) ei herätä juuri innostuneempaa vastaanottoa.

Lohtua tarjoaa Valtellinasta tuleva punaviini Corte della Meridiana (36 mk). Siinä on mukava yhdistelmä hedelmäisyyttä, tammea ja mausteisuutta.

Tuominen hakee ravintolasta hyvää tunnelmaa. Kun sitä löytyy, hän on valmis antamaan anteeksi ruuan heikompaa tasoa.

-Olen nuori ihminen. En halua istua paikassa, jossa sydämentahdistimet kuuluvat. La Vista on tasalaatuinen vain tunnelmassa. Se on aina vähän huono, Tuominen miettii urheilulomaviikolla lähes tyhjässä salissa.

Päädymme valitsemaan jälkiruuaksi tuplaespressot (21 mk). Kuvaaja tahtoo välttämättä vadelmajugurttijäätelön (43 mk). Hän ei pety valintaansa. Jälkiruoka on hänen lounaansa kruunu.

Minun suussani maistuu koko iltapäivän kuhan frittitaikinan vastenmielinen rasvaisuus.

Kommentit

    Näytä lisää

    Näitä luetaan!
    1. 1

      Mikko Kuitunen halusi perustaa firman, jonne ei potuta mennä töihin – ”Suomessa esiintyy liikaa vääränlaista vallanhimoa”

    2. 2

      Työpaikan ”pakkohaku” kostautui Kirsille, 41 – unelmatöihin ei ollut enää asiaa

    3. 3

      42 000 euron sakot saanut Ilpo Kokkila: ”Suomalainen sakotussysteemi on räikein esimerkki aikansa eläneestä maailmasta”

    4. 4

      Metso tulos heikkeni yllättäen – tilauksissa selvä kasvu

    5. 5

      Trainers’ House antoi tulosvaroituksen

    6. 6

      Ericssonin bruttomarginaali hiukan odotettua parempi – näkee rohkaisevia merkkejä

    7. 7

      DNA petrasi tulostaan – liittymäkohtainen liikevaihto kasvoi

    8. 8

      Uutuuskirja: Kirsti Paakkasen omaisuus Suomen lapsille – ”Suomi on palvellut minua hienosti”

    9. 9

      Ex-johtaja tienasi 180 000 euroa vuodessa: kutsuttiin palkattomaan työkokeiluun – "Ehdotetaan jotain kärrypojan hommia"

    10. 10

      Kokkilan kesätyö vastaavana mestarina päättyi onnettomuuteen – ”Meillä ei ollut niin vaikeasta työstä minkäänlaista kokemusta”

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Työpaikan ”pakkohaku” kostautui Kirsille, 41 – unelmatöihin ei ollut enää asiaa

    2. 2

      Uutuuskirja: Kirsti Paakkasen omaisuus Suomen lapsille – ”Suomi on palvellut minua hienosti”

    3. 3

      42 000 euron sakot saanut Ilpo Kokkila: ”Suomalainen sakotussysteemi on räikein esimerkki aikansa eläneestä maailmasta”

    4. 4

      Pankkien konttoreista käydään nostamassa jopa alle 20 euron summia – voi kannattaa

    5. 5

      Mikko Kuitunen halusi perustaa firman, jonne ei potuta mennä töihin – ”Suomessa esiintyy liikaa vääränlaista vallanhimoa”

    6. 6

      Ilpo Kokkila: Hyvän johtajan iso palkka on kaikkien etu

    7. 7

      Sairauslomalisä, tunturityölisä, tunnelilisä – saatko sinäkin erikoisia palkanlisiä?

    8. 8

      Kokkilan kesätyö vastaavana mestarina päättyi onnettomuuteen – ”Meillä ei ollut niin vaikeasta työstä minkäänlaista kokemusta”

    9. 9

      Kirsti Paakkanen täsmentää: Testamenttia ei ole tehty – ”Saa kai minulla unelmia olla”

    10. 10

      Uuden ammattibarometrin Top 15 -listat: Näillä aloilla työntekijöistä on pulaa – eniten tarjokkaita sihteereiksi

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Mies maksoi 75,50 euron laskua käteisellä pankissa ja yllättyi – pankin mukaan tasarahalla ei kannata maksaa

    2. 2

      Ex-johtaja tienasi 180 000 euroa vuodessa: kutsuttiin palkattomaan työkokeiluun – "Ehdotetaan jotain kärrypojan hommia"

    3. 3

      Olli Turusella, 33, on yli 30 sijoitusasuntoa ja velkaa yli miljoona euroa

    4. 4

      Ala käy kuumana ja tekijöille tarvetta: keskiansiot yli 4100 e/kk – pääsy­vaatimuksena yksi koe

    5. 5

      Työpaikan ”pakkohaku” kostautui Kirsille, 41 – unelmatöihin ei ollut enää asiaa

    6. 6

      Asunto odottaa ostajaa jopa kaksi vuotta – katso, miten pitkään asuntoa myydään eri paikkakunnilla

    7. 7

      Uutuuskirja: Kirsti Paakkasen omaisuus Suomen lapsille – ”Suomi on palvellut minua hienosti”

    8. 8

      Joukko lääkäreitä ei uskalla paljastaa sivutyötään – poikii jopa vihapostia

    9. 9

      Sairauslomalisä, tunturityölisä, tunnelilisä – saatko sinäkin erikoisia palkanlisiä?

    10. 10

      180 000 € vuodessa tienannut työtön ex-johtaja suivaantui te-toimiston ehdotuksesta – lukijat muistuttavat tasa-arvosta

    11. Näytä lisää