1998016528 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

SUUNTO TEKI KOMPASSEILLA TULOSTA

12.2.1998 0:00

Suunnon retkeilyvälinetuotteiden valmistus ja myynti kasvoivat voimakkaasti viime vuonna. Ryhmän liikevaihto kasvoi kompassivalmistuksen ansiosta 47 prosenttia vajaaseen 111 miljoonaan markkaan. Liikevoitto nousi 5,9 miljoonasta markasta 14,5 miljoonaan markkaan.

Sukellus- ja vesiurheiluryhmän liikevoitto yli kaksinkertaistui 7,4 miljoonaan markkaan. Liikevaihtoa kertyi 106 miljoonaa markkaa eli viidennes enemmän kuin vuotta aiemmin.

Elektroniikkaryhmä kirjasi liikevoittoa 11,2 miljoonaa markkaa viime vuonna eli saman verran kuin vuotta aiemminkin. Ryhmän liikevaihto kasvoi kuusi prosenttia 130,7 miljoonaan markkaan.

Suunnon mukaan Aasian talouskriisi ei todennäköisesti vaikuta merkittävästi yhtiön sukellus- ja vesiurheiluryhmän eikä retkeilyvälineryhmän tulosodotuksiin tänä vuonna. Aasian osuus yhtiön vapaa-ajan teollisuuden liikevaihdosta on alle kymmenen prosenttia.

Pääpaino liiketoiminnan kehittämisessä on Euroopan ja USA:n markkinoilla. Tietoliikennetekniikan alihankintatoimituksiin häiriöt Aasian markkinoilla sen sijaan saattavat vaikuttaa, yhtiö toteaa.

Suunto investoi viime vuonna 12,3 miljoonaa markkaa käyttöomaisuuteen. Konsernin omavaraisuusaste oli vuoden lopussa 41 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 42 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?