1998014567 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

FORD AIKOO RAKENTAA AUTOTEHTAAN VENÄJÄLLE

Miljardi-investointi odottaa Leningradin aluehallinnon tukipäätöstä

24.1.1998 0:00

Ford suunnittelee tehtaan rakentamista Venäjälle. Pietarilaislehtien Delovoi Peterburg ja The St. Petersburg Times mukaan tehdasta kaavaillaan Pietarin lähelle Vsevolozhskeen.

Fordin edustajat ovat kertoneet, että kyseessä on 150 miljoonan dollarin eli yli 800 miljoonan markan hanke. Valmistuttuaan tehdas valmistaisi aluksi noin 25000 autoa vuodessa.

Lehtitietojen mukaan Leningradin oblastin eli alueen hallinto on jo hyväksynyt rakennusprojektin. Ford kuitenkin edellyttää oblastilta investointiavustusta, jota aluehallinto ei vielä ole luvannut.

Fordin edustajat Moskovassa sanovat, että tehtaan rakentaminen juuri Vsevolozhskeen ei vielä ole varmaa.

-On totta, että Ford suunnittelee tehtaan rakentamista Venäjälle ja että Leningradin oblasti on yksi vaihtoehto tehtaan sijoituspaikaksi. Mutta toistaiseksi on liian aikaista sanoa mitään varmaa, lehdistöpäällikkö Anna Aleksandrovna Fordin Moskovan-toimistosta sanoo.

Paikka ja aikataulu vielä auki

Hänen mukaansa julkisuudessa esitetyt arviot investoinnin suuruudesta ja tuotantomääristä pitävät paikkansa, mutta sijoituspaikka ja rakentamisaikataulu ovat vielä auki.

-Keskustelut ovat vielä kesken, sanoo Aleksandrovna.

Delovoi Peterburgin mukaan vielä ei ole lopullisesti ratkaistu, mitä automerkkejä uudessa tehtaassa valmistettaisiin. Vaihtoehdoiksi on esitetty Ford Mondeota ja Ford Fiestaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?