1998019476 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

HANDELSBANKEN: RUOTSIN TALOUS KASVOI KAKSI PROSENTTIA

Julkaistu: 3.1.1998 0:00

Handelsbanken nosti ennustetta

Viennin hyvä veto nostaa Ruotsin talouskasvun kahteen prosenttiin viime vuonna, Svenska Handelsbanken ennustaa tuoreessa markkinakirjeessään. Asiasta kertoo uutistoimisto Direkt.

Vuonna 1996 bruttokansantuotteen kasvu oli 1,3 prosenttia. Handelsbanken on nostanut arviotaan. Vielä marraskuussa pankki ennakoi, että päättyneen vuoden kasvu jää 1,7 prosenttiin.

Perussävy pankin katsauksessa on pysynyt ennallaan. Ruotsin talouskasvu on edelleenkin selkeästi vientivetoista. Yksityinen kulutus on kasvanut odotusten mukaisesti. Investoinnit ovat kuitenkin jääneet jonkin verran odotettua vähäisemmiksi, mikä johtuu siitä, että rakentaminen ei ole päässyt vieläkään vauhtiin.

Vaikka talouskasvu näyttäisikin reipastuvan, Handelsbanken ei kuitenkaan näe vaaraa inflaation kiihtymisestä Ruotsissa. Pankin ekonomistit arvioivat myös, että Aasian talouskriisi ei ainakaan tässä vaiheessa anna aihetta alkaneen vuoden talouskasvuarvioiden muuttamiseen. Handelsbanken povaa Ruotsin bruttokansantuotteen yltävän tänä vuonna kolmen prosentin kasvuun.

Tuoreimmat osastosta