199701244 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Henki-Fenniaa MATEMAATIKKO LASKEE HENKIEN HINTOJA

Vakuutuskonkari Markku Vesterinen lähtee rakentamaan uutta

20.12.1997 0:00

Markku Vesterisestä, 46, tulee Henki-Fennian toimitusjohtaja. Helmikuun alusta Vesterinen toimii projektivastaavana Fennia-ryhmään perustettavassa henkiyhtiössä. Kun Henki-Fennia on valmis yritys, henkikonkari Vesterisestä tulee sen toimitusjohtaja.

Olette filosofian lisensiaatti. Mistä aiheesta olette tehnyt lisensiaattityönne?

-Opiskelin sovellettua matematiikkaa Turun yliopistossa ja tein lisensiaattityöni etsintäteoriasta. Sillä ei ole mitään tekemistä vakuutusalan kanssa.

Miksi lähditte vakuutusalalle, ettekä jäänyt tekemään väitöskirjaa?

-Nuorena miehenä harkitsin, että sovin paremmin käytännön työelämään kuin tutkijaksi. Vakuutusalalle jouduin sattumalta: vuonna 1978 matemaatikoille oli aika vähän paikkoja tarjolla.

Miten teidät houkuteltiin uuteen tehtävään?

-Minut pyydettiin keskustelemaan, haluanko kehittää uutta Henki-Fenniaa osaksi Yrittäjäin Fennia-ryhmää. Keskusteluissa pääsimme yhteiseen näkemykseen yhtiön tavoitteista ja minun osuudestani niiden toteuttamisessa. Ei siinä headhuntereita käytetty.

Tällä hetkellä työskentelette Vakuutusyhtiöiden keskusliiton henkilövakuutusjohtajana. Millaista kokemusta teillä on henkivakuutusyhtiöistä?

-Olen aloittanut työeläkepuolella, mutta vuonna 1986 siirryin henkivakuutuspuolelle. Olen työskennellyt parissakin henkiyhtiössä. Keskusliittoon tulin vuonna 1995.

Millä tavoin Henki-Fennia eroaa vanhoista henkiyhtiöistä?

-Keskitymme vakuutusturvaan. Vakuutuksiin sijoittaminen jää alussa vähemmälle. Kehitämme tuotteita erityisesti pk-yrityksille, yrittäjille ja yksityishenkilöille.

Oletteko ottanut ulkomailta mallia?

-Tämä oli pikemminkin terveen järjen mukainen malli. Oli tarvetta kohentaa henkilökohtaista turvaa.Paraneeko palkkanne uuden työn myötä?

-Eivät uuden yhtiön edut juuri entistä suuremmat ole, mutta riittävät. Onnistuminen nostaa palkkaa, ja niinhän tällaisissa tehtävissä pitää ollakin.

Miten sovittelette yhteen työn ja perhe-elämän?

-Minulla on vaimo ja kaksi lasta; tytär 9-vuotias ja poika 14-vuotias. Vietän paljon aikaa heidän kanssaan. Kyllä se onnistuu uuden työnkin myötä.

Mitä harrastatte?

-Työ ja lasten harrastukset vievät kaiken ajan. Poikani harrastaa jalkapalloilua ja kannan korteni kekoon siinä, mikä kuuluu junnujen vanhemmille. Lisäksi seuraan maailman menoa.

Mitä olette lukenut viimeksi?

-Vuorineuvos Niskasen muistelmat. Olen ollut hänen alaisenaan, joten aihe kiinnosti erityisesti.

Olette kasvanut ja opiskellut Turussa, mutta asunut lähes kaksikymmentä vuotta Helsingissä. Kumpi paikka on mielestänne viihtyisämpi?

-Olen juurtunut Helsinkiin ja viihdyn täällä, mutta Turussakin on hauska pistäytyä.

Missä vietätte joulun?

-Helsingissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?