199701303 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

BAARITISKILLÄ MAFIOSON JA MATERIAL GIRLIN KANSSA

30.12.1997 0:00

Tallinnan iltaelämä tarjoaa halpaa huvia suomalaisen liikematkailijan näkövinkkelistä. Olut maksaa noin kymmenen markkaa ja hyvä ateria kolmekymmentä markkaa. Jouluglögin saa kymmenellä ja Irish Coffeen alle kahdellakymmenellä markalla. Yökerhoon pääsee yleensä sisälle kahdellakymmenellä markalla, joskin uutena vuotena tai muina erikoisiltoina liput ovat kalliimpia.

Taksimatka maksaa suomalaisille kaksikymmentä markkaa ja paikallisille se on vielä halvempi. Yhteen paikkaan ei kannata jämähtää koko illaksi, sillä ravintoloita ja yökerhoja riittää, eikä yksi ole ylitse muiden.

Palace on Tallinnan kallein hotelli ja sen yökerhokin on vastaavasti arvostettu paikka. Tallinnalaisten mielestä siellä on tyylikästä sekä järjestää juhlatilaisuuksia tai vain notkua baaritiskillä. Miljööltään Palace ei näytä muita paikkoja merkittävästi loisteliaammalta.

Suomen murteista rahanpesuun

Viru-hotellin Amigo on suomalaisten suosimin yökerho, mutta kovin bisnestyyliseltä se ei votkaturisteineen tunnu. Kielten harrastajalle Amigo on täysosuma, sillä venäläiset, ruotsalaiset ja saksalaisetkin ovat löytäneet paikan.

Decolte-diskon tunnusmusiikiksi sopisi parhaiten Madonnan Material Girl -biisi. Siellä Viron kauneimmat tytöt metsästävät äkkirikastuneita bisnespoikia tositarkoituksella.

Metropol-hotellin yökerhon meno saa paikalliset pudistelemaan päätään. Alakerran kahvilan kahvi ja leivonnaiset ovat laadukkaita, mutta toisessa kerroksessa huumekauppias markkinoi tuotteitaan. Siinä ei sinänsä ole mitään erikoista: saman alan yrittäjiä liikkuu muissakin iltapaikoissa.

Mustamäen Othello on kaksijakoinen: yhdessä pöydässä istuskelee iloisia lähiönuoria, toisessa pikkumafiosot hoitavat rahanpesua ja muita hämäriä bisneksiään. Paikkaan kannattaa mennä melko selvänä, eikä yksin.

Muistoja keskiajalta

Perheen kanssa matkaaville löytyy vanhasta kaupungista lukuisia ruokaravintoloita ja rauhallisia pubeja. Puolenyön jälkeenkin on helppo löytää ruokaa - toisin kuin Suomessa.

Keskiaika on ykkösteema kaupungissa, joka oli merkittävä kauppapaikka jo varhaiskeskiajalla. Neitsitorni, Tristan ja Isolde sekä Olde Hansa muistuttavat siitä ajasta. Muut ruokapaikat tarjoavat kaikkea vanhasta eestiläisestä perinneruoasta kiinalaisiin laatuaterioihin tai pikapizzaan.

Saunat ovat useimmiten muutakin kuin peseytymistä varten. Ne saavat noin 80 prosenttia tuloistaan suomalaisilta miehiltä. Ammattilaistyttöjä päivystää aktiivisesti kaikissa isoissa yökerhoissa.

Lompakkoja tai käsilaukkuja katoilee yhtä lailla päivällä ja yöllä. Iltakierrokselle kannattaa ottaa rahaa mukaan vain sen verran kuin laskee tarvitsevansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?