19970883 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

UUSI SÄHKÖKETJU SYNTYY

25.11.1997 0:00

IVO todisti eilen aiheelliseksi Sähköenergialiiton huolen markkinoiden keskittymisestä. IVO ja kuusi sähköyhtiötä ilmoittivat liittoutuvansa sähköketju IVO Partnereiksi. IVO kiristää näin otettaan sähkönjakelussa.

Vaikka kyse ei ole omistusjärjestelyistä, näyttää kilpailun tyrehtyminen ilmeiseltä. Ketjussa olevien ei tosin ole pakko ostaa sähköänsä IVOlta. On kuitenkin selvää, että ketjuun kuuluvat solmivat tiiviit kauppasuhteet IVOon. IVO ilmoittaa tämän melko suoraan sanoessaan, että ketjussa on kyse markkinointiyhteistyöstä tuottajan ja jälleenmyyjän välillä.

Pohjolan Voiman toimitusjohtaja Timo Rajala epäili viime perjaintain Taloussanomissa, että itsenäisiksi jäävät jakelijat joutuvat muita huonompaan asemaan lähivuosina. Tämäkin huoli saa nyt katetta, sillä IVO sanoo vahvistavansa ketjussa mukana olevien yhtiöiden asemaa.

Aluksi IVO Partnereihin liittyivät Imatran Seudun Sähkö, Joutsenon Energia, Keuruun Sähkö, Länsivoima, Parikkalan Valo ja Tuusulanjärven Energia. Näistä Länsivoima on IVOn tytäryhtiö, Keuruun Sähkö ja Tuusulanjärven Energia ovat IVOn osakkuusyhtiöitä. Ketjuuun on tulossa mukaan lisää jakeluyhtiöitä vielä tänä vuonna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?