1997090 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

AASIAN TALOUKSIEN MYLLERRYS ON OHITSE

Fujitsun hallituksen puheenjohtaja uskoo:

19.11.1997 0:00

Aasian talouksien syöksykierre on tältä erää ohitse, uskoo maailman suurimpiin elektroniikkayhtiöihin kuuluvan japanilaisen Fujitsun hallituksen emerituspuheenjohtaja Takuma Yamamoto Yleisradion tv-uutisille eilen illalla.

Yamamoton mukaan pörssimarkkinoiden massahysteria on ohitettu ja Aasian talouskasvu tulee elpymään kahden-kolmen vuoden kuluessa.

Hänen mukaansa on oletettavaa, että talouskasvu nousee melko nopeasti 4 prosentin tuntumaan, kun se viime vuosina on ollut keskimäärin 7-8 prosenttia vuodessa.

Yamamoto vieraili parhaillaan Suomessa Fujitsun suomalaisen tytäryhtiön vieraana Helsingissä. Hän luennoi tänään Turussa järjestettävässä Läntisten teollisuusmaiden järjestön OECD:n kokouksessa.

Yamamoto arvosteli Yleisradion haastattelussa amerikkalaisen tietokoneohjelmistoja valmistavan Microsoftin ylivaltaa. Hänen mukaansa on huolestuttavaa, kun yksi ohjelmistostandardi saa liian hallitsevan aseman markkinoilla.

Yamamoton mielestä tietokoneiden ja niiden tietojärjestelmien standardien kehittämisessä tarvitaan vahvaa yhteistyötä Japanin, EU:n ja Yhdysvaltojen välillä.

Yamamoton mukaan internetin kautta tapahtuva sähköinen kaupankäynti lisää paineita yhteisten ratkaisujen löytämiseen. Näihin kuuluu mm. kaupan osapuolten varmistaminen internetissä.

Yamamoto toimi aiemmin Fujitsun pääjohtajana. Fujitsu on Japanin toiseksi suurin tietokoneiden valmistaja. Euroopassa se oli päättyneellä vuosineljänneksellä alan seitsemänneksi suurin.

Suomessa Fujitsu on tietokoneita valmistavan Fujitsu ICL Computersin ja ohjelmistoja tuottavan Team Waren pääomistaja. Ne kuuluvat ryppään Euroopan-toimintoihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?