MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat ilmoittajan mainosaineistoa
MAINOS Tallink Silja

Koe Ahvenanmaa kaikilla aisteilla

Julkaistu:

Milloin viimeksi kävit Ahvenanmaalla? Upea merellinen luonto, kulinaristiset elämykset ja viehättävien pikkuputiikkien shoppailumahdollisuudet odottavat sinua mukavan laivamatkan päässä.
Ahvenanmaa kannattaa kokea kaikilla aisteilla. Mieltä rauhoittavat merimaisemat, monipuolinen ja virkistävä luonto, ihanat käsityöläiskorttelit, kahvilat ja huippuravintolat sekä erilaiset aktiviteetit tekevät Ahvenanmaan lomasta unohtumattoman. Maarianhaminassa kaikki on lähellä.

– Ahvenanmaalla yöpyi vuonna 2016 yhteensä 167 291 matkailijaa. Noin 40 prosenttia saapui Manner-Suomesta. Toivotamme kaikki matkailijat lämpimästi tervetulleiksi, PR-vastaava Annica Grönlund Visit Ålandista iloitsee.

Merellinen viikonloppuloma

– Ahvenanmaa on oiva paikka hemmottelulomaan. Se on monipuolinen, mutta suhteellisen edullinen ja sopii loistavasti vaikka viikonlopunmittaiseen irrottautumiseen arjesta. Rentoudu Mariebadin kylpylässä ja nauti kauniin pikkukaupungin tunnelmasta, tuotepäällikkö Henna Ollila Tallink Siljalta sanoo.

- Merellinen ulkoilmaelämä on Ahvenanmaan valtti. Luontoaktiviteeteista pyöräily on edelleen suosituin, mutta myös melonta, vaellus, kalastus ja golf ovat tärkeitä. Kiipeily on vahvassa kasvussa. Ylellistä yksinoloa kaipaava valitsee lomakohteekseen oman saaren, Annica Grönlund täydentää.


Pyöräillessä pääsee lähelle luontoa. Oman polkupyörän voi ottaa laivalle mukaan tai pyörän voi vuokrata myös paikan päältä. Maarianhaminassa on useita pyörävuokraamoja ja hyväkuntoisia pyöräteitä riittää. Myös golffareille Ahvenanmaa tarjoaa parastaan: Ålands Golfklubb ja sen kaksi 18-reikäistä kenttää ovat käytössä jo aikaisin keväällä ja kausi jatkuu pitkälle syksyyn. Retkeilijöiden iloksi Ahvenanmaalla on paljon luontopolkuja, jotka sopivat kaikenikäisille. Tarjolla on myös haastavampia, jopa 60 km pituisia vaellusreittejä.

Erilaisia tapahtumia järjestetään ympäri vuoden, esim. Ahvenanmaa Vihannoi 26.–28.5.2017 tai Rockoff Festival heinäkuussa.

Lähiruokaa laadukkaista raaka-aineista

– Ahvenanmaa kutkuttaa taatusti myös makuhermoja. Maarianhaminassa on ihania kahviloita, kuten Gelateria Anna & Aldo ja Bagarstugan, sekä useita laadukkaita, kansainvälisen tason huippuravintoloita, esimerkiksi Kvarter5, Nautical ja Pub Niska. Hintataso on silti hyvin kohtuullinen, tuotepäällikkö Henna Ollila Tallink Siljalta vinkkaa.


Lähiruoka on ahvenanmaalaisille kunnia-asia. Vuonna 2015 avatussa ravintola Kvarter5:ssä on huomioitu satokauden vaihtelut. Ravintola on mukana arvostetuimpien ravintoloiden White Guide Nordic -listalla.

– Käytämme korkealaatuisia ja maukkaita raaka-aineita, jotka tulevat pieniltä, paikallisilta tuottajilta. Ruoan kaikki komponentit tehdään alusta asti itse. Koko tiimi osallistuu annosten ideointiin ja ruoka valmistetaan suurella tunteella ja sydämellä, keittiömestari Dennis Lindqvist ja kokki Peter Norell kertovat.

Ahvenanmaan ilmapiiri ja kulttuuri inspiroivat ruokaelämysten toteuttamisessa.

– Meillä on joka kuukausi vaihtuvia teemoja ja kevään ruokalistalla mm. parsaa ja karitsaa. Myös huippukokki Franco Lania vierailee Kvarter5:ssä 27.-30.4.2017, Dennis Linqvist sanoo.


Helposti laineilla

Silja Linen laivoilla matkataan Turusta Maarianhaminaan kaksi kertaa ja Helsingistä kerran päivässä. Mukaan laivaan voi ottaa myös oman auton tai polkupyörän. Silja Line tarjoaa myös valmiita matkapaketteja Ahvenanmaalle sisältäen matkat ja hotellimajoituksen Maarianhaminassa. Esimerkiksi kokonaan uudistettu Hotelli Pommern sijaitsee aivan Maarianhaminan keskustassa ja siellä on mm. Muumi-huoneita lapsiperheille.


» Suunnittele oma Ahvenanmaan matkasi

Tämä artikkeli on Tallink Siljan tuottamaa sisältöä.

Artikkelin kuvat Ville Lahtinen/Smudge Productions ja Visit Åland.
MAINOS Tallink Silja
Lue myös:

MAINOS