Kohuluistelija Kamila Valijevalle, 16, vaaditaan 4 vuoden kilpailukieltoa – todettiin syyttömäksi venäläisten omissa tutkimuksissa

Wada on valittanut Casiin.

Kamila Valijevalle vaaditaan pitkään kilpailukieltoa

21.2. 18:32

Maailman antidopingtoimisto Wada on valittanut urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen Casiin siitä, että venäläiset tutkimukset totesivat taitoluistelija Kamila Valijevan syyttömäksi dopingepäilyissä.

Se vaatii Valijevalle neljän vuoden kilpailukieltoa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Valijeva antoi positiivisen dopingnäytteen maansa mestaruuskisoissa joulukuussa 2021. Tulos paljastui vasta Pekingin olympiakisojen aikana 8. helmikuuta 2022 eli päivä sen jälkeen, kun Valijeva oli ollut auttamassa Venäjää voittamaan joukkuekilpailun olympiakultaa.

Valijeva selitti käryään sekaannuksella, jonka väitti liittyvän isoisänsä sydänlääkitykseen.

Taitoluistelija sai jatkaa kilpailemista olympialaisissa positiivisesta testituloksesta huolimatta.

Rajuun mediapyörteeseen joutunut Valijeva, silloin 15, lähti yksinluistelukisaan suosikkina, mutta teki kovissa paineissa virheitä ja sijoittui lopulta neljänneksi.

Venäjän antidopingliitto Rusada kertoi tämän vuoden tammikuussa, ettei Valijeva ole syyllinen mihinkään dopingrikkomuksiin. Sen mukaan Valijeva ei ollut tehnyt virhettä tai osoittanut huolimattomuutta.

Wada ei tyytynyt venäläisten päätökseen vaan vaatii Valijevalle pitkää kilpailukieltoa ja urheilijan kaikkien tulosten mitätöimistä positiivisen dopingnäytteen ottopäivästä eli 25. joulukuuta 2021 alkaen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?