Venäläislegenda pöyristyi kohtelustaan – aikoo marssia nyt Vladimir Putinin puheille

Jevgeni Plushenko kokee, että hänen suojattejaan kohdellaan kaltoin.

Jevgeni Plushenko kuvattuna vuonna 2017.

20.2. 14:11

Taitoluistelun entinen supertähti Jevgeni Plushenko on vetänyt herneen nenään suojattiensa kohtelusta Venäjän junioreiden mestaruuskilpailuissa.

40-vuotias entinen suurluistelija toimii nykyään valmentajana. Plushenko kokee, että hänen suojattiensa Veronika Zilinovan ja Sofia Titovovan suoritukset pisteytettiin mestaruuskisoissa pahasti alakanttiin. Zilinova oli kilpailun toinen ja Titovova neljäs.

Eikä tilanteessa ollut Plushenkon mielestä kyse yksittäistapauksesta.

– Jostain syystä minun valmennettavani saavat paljon alhaisempia pisteitä. Tätä on tapahtunut nyt jo useiden kausien ajan, Plushenko tilitti Sport24-sivustolle tshekkiläisen Bleskin mukaan.

Plushenko sanoo puhuneensa asiasta Venäjän taitoluisteluliitolle ja mestaruuskisojen tuomaristolle, mutta ei ole saanut tyydyttävää selitystä kokemalleen vääryydelle.

Moninkertainen arvokisavoittaja uhkaa tehdä kovan ratkaisun, jos tilanne ei muutu.

– Jos minun valmennettaviani arvioidaan jatkossa saman malliin, siirrymme muihin maihin kilpailemaan, lajilegenda lataa.

Tällä hetkellä venäläiset luistelijat eivät saa kilpailla kansainvälisillä kentillä, mutta Kansainvälinen olympiakomitea KOK on kertonut selvittävänsä keinoja, joilla maan urheilijat voitaisiin saada takaisin kansainvälisiin kisoihin.

Plushenko vakuuttaa myös jatkavansa asiansa ajamista kotimaassaan. Hän on tukenut julkisesti Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ja Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa ja aikoo nyt marssia kertomaan kokemastaan vääryydestä myös suoraan Putinille.

– Minä puhun tästä asiasta urheiluministerille, Venäjän olympiakomitealle ja Vladimir Putinille. En ole riidanhaluinen henkilö, mutta kun minua syrjitään...

Plushenko voitti omalla kilpailu-urallaan muun muassa kaksi olympiakultaa ja kolme maailmanmestaruutta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?