Taitoluistelun maailmanmestari Irina Slutskaja kertoi hätkähdyttäviä yksityiskohtia painonhallinnastaan - Taitoluistelu - Ilta-Sanomat

Taitoluistelun maailmanmestari kertoi hätkähdyttäviä yksityis­kohtia painon­hallinnastaan – ”Söin lautasellisen keittoa päivässä”

Venäläinen entinen taitoluistelutähti Irina Slutskaja otti kantaa lajin painokeskusteluun.

Vasemmalla Irina Slutskaja Salt Lake Cityn olympialaisissa 2002, oikealla kuva hänestä tämän vuoden maaliskuussa.

7.6. 10:41

Yksinluistelun kaksinkertainen maailmanmestari Irina Slutskaja ottaa Instagram-tilillään kantaa taitoluistelun painonhallintakeskusteluun.

Lajin huiput joutuvat pitämään painonsa erittäin tiukasti kurissa. Se johtaa Slutskajan, 42, mukaan toisinaan epäterveellisiinkin ratkaisuihin.

Slutskaja sanoo, että jopa 200–300 gramman painonnousu vaikuttaa luistelijoiden tekniikkaan ja näkyy heti jäällä. Niinpä hänen aikanaan luistelijoiden piti pysyä samassa painossa koko kisakauden ajan.

– Kaikilla oli tähän omat konstinsa. Jotkut söivät hyvin vähän, toiset eivät lainkaan. Esimerkiksi vuoden 2005 MM-kisojen alla söin päivässä vain lautasellisen keittoa ja teelusikallisen kaviaaria. Se riitti minulle, Slutskaja kirjoitti.

Slutskaja voitti Moskovan MM-kisoissa 2005 kultaa. Hän kuitenkin myöntää toimineensa typerästi. Jatkuvassa nälässä eläminen heikentää urheilijaa.

Slutskaja kertoo, että hänen äitinsä rajoitti tiukasti tyttärensä syömisiä. Äiti ei esimerkiksi antanut Slutskajan syödä lainkaan makeaa, jota tämä rakasti.

Matkustaessaan harjoitusleirille Slutskaja kertoi tavanneensa ostaa yhden suklaapatukan, jonka paloitteli niin, että siitä riitti syömistä koko viikoksi.

Slutskajan mukaan vaikeinta painonpudotus on murrosiässä, jolloin luistelijoiden keho ja ulkonäkö muuttuvat hormonitoiminnan myötä.

– Siksi paino on arka aihe luistelijoiden keskuudessa. Helpon ja sulavan näköisen luistelun takana on jatkuva painokontrolli, Slutskaja kirjoittaa.

Slutskaja saavutti urallaan muun muassa kaksi MM-kultaa, olympiahopeaa ja olympiapronssia sekä seitsemän EM-kultaa.

Hän esiintyi viimeisen kerran kilpakaukalossa vuonna 2006.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?