Aleksandra Trusova hämmästytti neloisritillä - Taitoluistelu - Ilta-Sanomat

Uskomaton video: 16-vuotias supertähti hämmästytti jälleen – tätä temppua ei ole tehnyt kilpailuissa vielä yksikään nainen

16-vuotias Aleksandra Trusova hämmästyttää taitoluistelumaailmaa.

Aleksandra Trusova EM-kisoissa tammikuussa 2020.

17.10.2020 14:58

Taitoluistelun supersensaatio, venäläinen Aleksandra Trusova julkaisi perjantaina Instagram-tilillään videopätkän, joka on hämmästyttänyt taitoluistelua seuraavaa maailmaa.

Harjoituksissa kuvatulla videolla 16-vuotias taitoluistelutähti tekee onnistuneesti vaikeaakin vaikeamman neloisritin.

Julkaisu on kerännyt lukuisia ihmetteleviä kommentteja.

– Nelois-ritti (engl. loop) jo nyt?! yksi kommentoija kirjoittaa.

Ei ole ihme, että Trusovan video on kerännyt niin paljon huomiota. Neloisritti on hyppy, jota ei ole vielä nähty naisluistelijan suorittamana kilpailuissa, kertoo venäläinen RT.

Hyppy on harvinainen myös miesten taitoluistelussa. RT:n mukaan se nähtiin ensimmäisen kerran miesten kisa-areenoilla vuonna 2016.

Aleksandra Trusova on jo jättänyt jälkensä taitoluisteluun, vaikka on vasta 16-vuotias.

Trusova on kaksinkertainen juniorien maailmanmestari ja aikuisten EM-pronssimitalisti viime keväältä. Hän on aiemminkin hämmästyttänyt neloishypyillään.

Trusova on ensimmäinen naisluistelija, joka on tehnyt kansainvälisissä kilpailuissa onnistuneesti neloistulpin, neloislutzin ja neloisflipin. Hänen katsotaankin tuoneen neloishypyt yhä tärkeämmäksi osaksi naisten taitoluistelua.

Trusova on saanut onnistuneiden neloishyppyjensä ja korkeimpien vapaaohjelmapisteidensä johdosta nimensä neljästi Guinnessin ennätyskirjaan.

Jos ja kun neloisritti nähdää myös kisatilanteessa, ennätystehtailu jatkuu virallisestikin.

Nuorta venäläistä valmentaa taitoluistelulegenda Jevgeni Pljuštšenko. Olympiavoittaja ja maailmanmestari kertoi jo heinäkuussa, että Trusova oli harjoitusleirillä tehnyt onnistuneesti tuoreella videolla nähdyn neloisritin ja tämän lisäksi myös vaikean kolmoisaxelin.

Trusova siirtyi Pljuštšenkon valmennukseen toukokuussa. Sitä ennen häntä valmensi maineikas Eteri Tutberidze. Kahden valmentajan välien on kerrottiin olevan hyytävät jo ennen kuin Trusova hyppäsi Pljuštšenkon leiriin.

Trusovan itsensä mukaan valmentajanvaihdoksen taustalla olivat ”henkilökohtaiset syyt”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?