Julija Lipnistskaja teki olympiahistoriaa 15-vuotiaana, ennen kuin ura päättyi anoreksiaan – ilmoitti nyt iloisesta vauvauutisesta - Taitoluistelu - Ilta-Sanomat

15-vuotiaana olympiahistoriaa tehneen luistelijan ura päättyi anoreksiaan – ilmoitti nyt iloisesta vauvauutisesta

Julija Lipnitskajan Sotshin joukkuekilpailussa esittämää ohjelmaa pidettiin yhtenä olympiahistorian kaikkien aikojen upeimmista.

Kuva vuodelta 2014, jolloin Julija Lipnitskaja oli taitoluistelumaailman kärkinimiä, vain 15-vuotiaana.

29.7.2020 18:50

Sotshin talviolympialaisissa 2014 taitoluistelun joukkuekilpailussa kultaa voittanut Julija Lipnitskaja on saanut lapsen.

Venäläissivusto RT kertoo, että 22-vuotias Lipnitskaja vahvisti uutisen omalla, yksityisellä Instagram-tilillään.

– Tämä on Katalina. Hän on yhden kuukauden ikäinen, Lipnitskaja oli kirjoittanut kuvatekstiksi julkaisuun, jossa hän pitelee tyttövauvaansa sylissään yhdessä aviomiehensä, niin ikään ex-taitoluistelijan Vladislav Tarasenkon kanssa.

Lipnitskaja oli taitoluistelumaailman tähtinimi vuonna 2014, vain 15-vuotiaana. Ennen olympialaisia hän oli luistellut Budapestissa Euroopan mestariksi. Sotshin joukkuekisan myötä hänestä tuli taitoluistelun nuorin olympiavoittaja 78 vuoteen.

Lipnitskajan Sotshin joukkuekilpailussa Schindlerin lista -elokuvan teemamusiikkiin esittämää ohjelmaa pidettiin yhtenä olympiahistorian kaikkien aikojen upeimmista, muistuttaa RT-sivusto.

Sotshista alkoivat kuitenkin myös vaikeudet. Vuonna 2017 Lipnitskajan äiti kertoi tyttärensä uran olevan ohi, sillä luistelija oli sairastunut anoreksiaan.

Jatkuvat painonpudotusyritykset ja julkisuuspaine olivat liikaa. Uutisoitiin jopa, että luistelutähden suosio räjähti pisteeseen, jossa venäläistoimittajat piilottelivat nauhureitaan tämän pukuhuoneeseen.

– Tekee kipeää lukea, että urheilija lopettaa uransa 19-vuotiaana. Ihmiset yksinkertaisesti tuhosivat hänet, koska hän ei täyttänyt jonkun odotuksia. Millainen kansa meillä onkaan. Valmentajat, katsojat ja asiantuntijat vain tuhoavat urheilijoita. Voimia rakas Julia, latasi tuolloin Venäjän entinen tennishuippu Dinara Safina.

Lipnitskaja luisteli viimeiset kilpailunsa taitoluistelun huipputasolla talvella 2016.

Uutisointi herätti aikanaan taitoluistelupiireissä runsaasti keskustelua lajin menestysmaan lajikulttuurin raadollisuudesta ja kilpailun raakuudesta.

RT-sivusto kertoo, että Lipnitskaja itse ilmoitti uransa päättymisestä vuonna 2019. Syyksi hän ilmoitti henkilökohtaisen taistelunsa anoreksiaa vastaan.

Sittemmin entinen nuorisotähti vaikuttaa saaneen elämänsä raiteilleen. RT kertoo uutisessaan, että Lipnitskaja on avannut taitoluistelukoulun yhdessä entisen joukkuetoverinsa Jelena Iljinyhin kanssa. Lipnitskaja osallistuu usein myös taitoluistelun näytösohjelmiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?