Laura Lepistö yllättyi Viveca Lindforsin lopettamispäätöksestä: ”Uskon, että tilanne olisi erilainen jos...” - Taitoluistelu - Ilta-Sanomat

Luistelutähti Viveca Lindfors, 21, tiputti uutispommin – Laura Lepistö yllättyi täysin: ”Uskon, että tilanne olisi erilainen jos...”

Nuorena ja menestyneenä taitoluistelijana uransa päättänyt Laura Lepistö pystyy samaistumaan Viveca Lindforsin lopettamispäätökseen.

Julkaistu: 27.7. 20:35

Laura Lepistö kertoo yllättyneensä Viveca Lindforsin lopettamispäätöksestä.

Taitoluistelija Viveca Lindfors ilmoitti yllättäen maanantaina lopettavan taitoluistelu-uransa. Lindfors laittoi luistimet naulaan vain 21-vuotiaana.

Hänen selkävaivansa olivat tiedossa, mutta lopettaminen tuli silti suurena yllätyksenä. Lindfors voitti vielä viime vuoden tammikuussa Valko-Venäjän Minskissä käydyissä EM-kisoissa pronssia.

Ilta-Sanomat tavoitti entisen taitoluistelutähden Laura Lepistön kommentoimaan yllättävää lopetusuutista.

– Harmin paikka. Itsekin kuulin tästä vasta tänään, Laura Lepistö sanoo puhelimitse.

– Onhan tämä kokonaisvaltainen ja iso päätös urheilijalle, hän jatkaa.

Helsingin vuoden 2009 EM-kisojen kultamitalin voittanut Lepistö ilmoitti oman uransa päätöksestä 23-vuotiaana maaliskuussa 2012.

– Lopettaessa miettii hyvin paljon plussia ja miinuksia. Viveca on kunnianhimoinen urheilija ja tietää mitä huipulla pysyminen vaatii. Hän nappasi EM-pronssia, ja siellä oli kaikki venäläiset ja muut huiput. Se taso on niin hurja, Lepistö kommentoi.

Lindfors kertoi lopettamisen johtuvan pääosin vaikeista selkävammoistaan.

– Olen päättänyt lopettaa urani taitoluistelijana. Pitkän kuntouttamisjakson ja monen täysipainoiseen harjoitteluun palaamisen yrityksen jälkeen on todettava, että en enää saa selkää siihen kuntoon, että se kestäisi kansainvälisellä huipputasolla vaadittavaa harjoittelua, Lindfors totesi tiedotteessa.

Viveca Lindforsin taitoluistelu-uran parhaaksi saavutukseksi jäi vuoden 2019 EM-pronssi.

Taitoluisteluliiton liittohallituksen varapuheenjohtajana istuvalla Lepistöllä on oma loistelias ura ja lopettamispäätös vielä tuoreena muistissa.

– Tiesin, ettei minun kroppani kestäisi vammojen jälkeen niin kovaa rasitusta, mitä huipulle palaaminen vaatii. Uskon, että Vivecalla tilanne olisi erilainen, jos näitä loukkaantumisia ei olisi tullut, Lepistö sanoo.

Laura Lepistö on päässyt esiintymään myös luistelu-uransa jälkeen. Kuvassa Lepistö vuoden 2019 Tanssii tähtien kanssa kilpailussa.

MM-pronssia ja kolme EM-mitalia urallaan voittanut Lepistö ei myönnä katuneensa lopettamispäätöstään, mutta myöntää kaivanneensa parrasvaloihin.

– En ole kaivannut kilpailuihin. Sen sanon ihan suoraan, että kaipasin esiintymistä. Sitä aina haikailee. Minulla oli mahdollisuus kuitenkin tehdä näytösluisteluja. Lähdin Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan, koska rakastan esiintymistä, Lepistö kertoo.

Lepistö pitää Lindforsin lopettamista todella harmillisena koko lajin kannalta mutta iloitsee, että taitavia suomalaisluistelijoita on vielä kilpajäillä.

– Harmin paikka koko lajille. Tähtiä ei ole ikinä liikaa. Onneksi siellä on vielä Emmi (Peltonen), Jenni (Saarinen), Linnea (Ceder) ja muut.

Luitko jo nämä?