Jekaterina Aleksandrovskaja sai tammikuussa diagnoosin epilepsiasta - Taitoluistelu - Ilta-Sanomat

20-vuotiaan olympialuistelijan kuolemaa edeltäneistä kuukausista uutta tietoa – sai diagnoosin, joka suisti elämän raiteiltaan

Jekaterina Aleksandrovskaja kuoli pudottuaan ikkunasta Moskovassa.

Pariluistelija Jekaterina Aleksandrovskaja menehtyi 20-vuotiaana. Kuva vuodelta 2018.­

21.7. 15:09

Taitoluistelija Jekaterina Aleksandrovskajan traagisesta kuolemasta uutisoitiin viikonloppuna. Venäläissyntyinen, arvokisatasolla Australiaa edustanut pariluistelija oli vain 20-vuotias.

Venäläismedian mukaan Aleksandrovskaja putosi ikkunasta maahan Moskovassa. Esimerkiksi uutistoimisto Tass raportoi viranomaislähteisiin perustuen, että kuolinsyyksi epäillään itsemurhaa.

Nuoren luistelijan kuolemaa edeltäneistä kuukausista on saatu nyt uutta tietoa. Tanskalaisen uutissivuston B.T. mukaan Aleksandrovskajan valmentaja Andrei Khekalo kertoi AFP:lle luistelijan kärsineen masennuksesta, joka paheni koronaviruspandemian aikana.

Jo helmikuussa kerrottiin, että Aleksandrovskaja joutui päättämään luistelu-uransa terveyssyiden vuoksi. BBC:n mukaan luistelijalla diagnosoitiin epilepsia tammikuussa. B.T.:n mukaan Aleksandrovskajalla oli vaikeuksia hyväksyä sairautensa.

Aleksandrovskaja kilpaili australialaisen parinsa Harley Windsorin kanssa vuoden 2018 Pyeongchangin talviolympialaisissa. Pari sijoittui tuolloin 18:nneksi. Australian olympiajoukkueen johtaja Ian Chesterman vihjasi Olympic Channelin haastattelussa, että Aleksandrovskajalla oli vaikeuksia kisojen jälkeen.

– Olemme kaikki äärimmäisen surullisia tämänpäiväisestä uutisesta. Elämä olympialaisten jälkeen ei ollut hänelle helppoa ja tämä on jälleen uusi muistutus siitä, kuinka haurasta elämä on, Chesterman kommentoi kuolinuutista lauantaina.

Aleksandrovskaja kilpaili Helsingissä vuoden 2017 taitoluistelun MM-kisoissa, jossa hän eteni Windsorin kanssa vapaaohjelmaan asti sijoittuen lopulta 16:nneksi. Vuonna 2017 hän voitti myös junioreiden maailmanmestaruuden.

Luistelijaa on muistettu niin Venäjällä kuin Australiassakin.

– Sanat eivät riitä kuvaamaan sitä, mitä tunnen tällä hetkellä. Olen järkyttynyt ja voin pahoin Katian surullisesta ja yhtäkkisestä poismenosta, hänen entinen parinsa Harley Windsor kirjoitti Instagramissa julkaisemassaan muistokirjoituksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?