Video, joka salpaa hengen: Emmi Peltonen luisteli revontulten alla Lapin erämaassa – ”Unelmieni täyttymys”

Emmi Peltonen toteutti helmikuussa yhteistyökumppaninsa kanssa huikean hankkeen. Tuloksena oli upea taitoluisteluvideo, joka on kuvattu keskellä kaunista Lapin erämaata.

24.3.2020 16:02

Taitoluistelija Emmi Peltosen kausi keskeytyi samalla tavalla kuin lähes kaikkien muidenkin urheilijoiden Suomessa ja maailmalla.

Pandemiaksi levinnyt koronavirus on pakottanut siirtämään tai perumaan urheilutapahtumia ja -kisoja toisensa jälkeen.

Peltoselta väliin jäi kauden päätähtäin, Montrealin MM-kisat. Vaikka tämän vuoden MM-kisat täysin perustellusti ja ymmärrettävästi peruttiin ja kausi päättyi lyhyeen, Peltonen ehti ennen pandemian pahenemista kuitenkin täyttää yhden taitoluistelu-unelmansa.

20-vuotias luistelija toteutti yhdessä yhteistyökumppaninsa kanssa hankkeen, josta oli unelmoinut. Peltonen pääsi luistelemaan Suomen pohjoisimmassa kylässä Nuorgamissa sijaitsevan järven jäälle revontulien loisteeseen.

Peltosen luonnonjäällä luistelema esitys on katsottavissa pääkuvana olevalta videolta.

Kuvausreissu Nuorgamiin oli Peltoselle ”unelmien täyttymys”.

Video kuvattiin helmikuussa. Sen ohjasi Kimi Koponen. Ohjelmaa varten sävelletyn kappaleen sävelsi ja tuotti Totte Rautiainen.

– Luisteleminen haastavien talviolosuhteiden armoilla oli jotain täysin erilaista verrattuna normaaleihin harjoittelurutiineihini ja kisareissuihini. Olen aina unelmoinut mahdollisuudesta luistella tällaisessa paikassa, järven jäällä, pelkän talvisen luonnon ympäröimänä, Peltonen kertoi tiedotteessa.

– Suomen pohjoisimmassa paikassa vallitsi maaginen tunnelma ja olin todella onnellinen, kun sain nähdä ensimmäistä kertaa elämässäni myös revontulia, hän jatkoi.

Emmi Peltonen pääsi luistelemaan revontulien loisteessa.

Nuorgam sijaitsee Suomen ja Norjan rajalla lähellä Jäämerta. Tunturijärven jäällä kuvatulla videolla näkyy upeita talvimaisemia, revontulia ja taitoluistelutaituruutta, mutta myös Jäämeren puhurin aiheuttamia vaikeuksia. Hyppyjen tekeminen epätasaisella luonnonjäällä kovassa tuulessa poikkeaa luonnollisesti tutuista ja turvallisista halliolosuhteista.

Peltonen kertoi olevansa lopputulokseen tyytyväinen. Kuvausreissu Lapin erämaassa oli ”unelmien täyttymys”.

– Tämä projekti on monella tapaa unelmieni täyttymys ja olen todella tyytyväinen sen lopputulokseen. Sain projektia helmikuussa tehdessäni unohtaa kaikki luistelumaailman tekniset vaatimukset sekä säännöt ja keskittyä vain ympärillä olleeseen arktiseen luontoon ja luisteluun kauniin musiikin tahdissa luonnonjäällä, hän kertoi.

Peltonen voitti lyhyeksi jääneellä taitoluistelukaudella naisten Suomen mestaruuden. Pohjoismaiden mestaruuskisoissa hän sijoittui toiseksi ja tammikuisissa EM-kisoissa viidenneksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?