”Tokmanni/Stockmann/Louis Vuitton” – varoituksen saanut valmentaja jakoi luistelijat kolmeen ryhmään

Varoitettu valmentaja oli jakanut luistelijoita eri ryhmiin käyttämänsä asteikon perusteella, ilmenee Ilta-Sanomien haltuunsa saamasta salatusta raportista.

Kurinpitopäätös paljastaa yksityiskohtia myös Mirjami Penttisen tapauksen yhteydessä varoitetun toisen valmentajan käytöksestä.

12.3.2020 21:49

Ilta-Sanomat sai käsiinsä 30-sivuisen kurinpitopäätöksen, joka koskee Mirjami Penttisen saamaa vuoden kilpailukieltoa muodostelmaluisteluseura Helsingfors Skridskoklubbissa (HSK). Raportti sisältää tietoja myös Penttisen valmennusryhmään kuuluneen henkilön käytöksestä.

Kyseinen henkilö sai Taitoluisteluliiton kurinpitokomitealta varoituksen tammikuussa, koska hänen todettiin rikkoneen sääntöjä esimerkiksi jättämällä puuttumatta Penttisen epäasialliseen käytökseen.

Kurinpitopäätöksessä kerrotaan, että varoituksen saanut valmentaja on ollut yhteistyössä Penttisen kanssa HSK:n valmennuksessa vuosia.

Erään kuultavan mukaan varoitettu valmentaja oli jakanut luistelijoita eri ryhmiin käyttämänsä asteikon perusteella. Asteikon osat olivat ”Tokmanni, Stockmann ja Louis Vuitton”.

Kurinpitopäätöksen mukaan varoitettu valmentaja oli kehittänyt Tokmanni/Stockmann/Louis Vuitton -asteikon huumorilla.

Kuultavan mukaan asteikko ei tuntunut mukavalta. Osa luistelijoista, joista päätös mainitsee neljä, piti asteikkoa ”havainnollisena”.

Varoitetun valmentajan mukaan hän keksi asteikon huumorilla.

Kurinpitolautakunta katsoi todistajien ja valmentajan kertomusten perusteella, että väite ”Tokmanni/Stockmann/Louis Vuitton” -asteikosta piti paikkansa.

Kurinpitolautakunnan mukaan ei kuitenkaan ollut näyttöä, että varoitettu valmentaja ”olisi laatinut Tokmanni/Stockmann/Louis Vuitton -asteikon luistelijoiden halventamiseksi tai käyttänyt sitä epäasiallisesti.

Siten kurinpitopäätöksen mukaan ei ole näytetty, että varoitettu valmentaja olisi asteikollaan rikkonut eettisiä sääntöjä.

Valmentajat kiistivät syyllistyneensä sääntöjen, määräysten tai urheilun eettisten periaatteiden vastaiseen menettelyyn. Heidän mukaansa kaikki Suekin raportissa esitetyt ja kurinpitolautakunnalle tehdyissä ilmoituksissa toistetut väitteet sekä kurinpitomenettelyssä heihin kohdistetut syytökset ja väitteet ovat perättömiä.

Penttinen on valittanut saamastaan kilpailukiellosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan. Valitusprosessi on kesken.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?