HSK:n hallitus palautti luisteluvalmentaja Mirjami Penttisen työvelvoitteen – ”Penttisen kohtelu julkisuudessa ollut epäinhimillistä”

Luisteluseura HSK:n hallitus on palauttanut luisteluvalmentaja Mirjami Penttisen työvelvoitteen.

Mirjami Penttisen valmentamisesta on puhuttu paljon.

9.3.2020 18:49

Helsingin Luistinklubi HSK on palauttanut 8. maaliskuuta luisteluvalmentaja Mirjami Penttisen työvelvoitteen. HSK kertoi asiasta maanantaina tiedotteessaan.

Penttinen on ollut vapautettuna työvelvoitteesta seitsemän viikon ajan. Penttisen paluu valmennustyöhön tapahtuu vaiheittain toimintakaudella 2020–2021 seuran SM-seniori- ja SM-juniorijoukkueisiin painottuen, kertoo HSK tiedotteessaan.

Seuran tiedotteen mukaan HSK:n hallitus on tehnyt päätöksen perustuen luottamukselliseen aineistoon ja keskusteluihin eri tahojen kanssa. HSK:n mukaan Penttisen kohtelu julkisuudessa on ollut epäinhimillistä. Seuran hallitus kertoo tiedotteessa pitävänsä seitsemän viikon hyllytystä riittävänä työoikeudellisena toimenpiteenä.

”Valmennus on seuran asia”

HSK:n hallitus vetoaa päätöksessään Suomen taitoluisteluliiton eettiseen säännöstöön, jossa viitataan Kansainvälisen olympiakomitean reilun pelin periaatteisiin ja ihanteisiin. Niiden neljännessä kohdassa todetaan: ” ...uskomme ihmiseen ja olemme valmiit antamaan uuden mahdollisuuden.” Hallituksen mukaan Penttinen on nykyisellä, keväällä 2019 alkaneella kaudella osoittanut muuttaneensa toimintatapojaan eikä hänen valmennuksestaan ole tullut huomautuksia.

– Hän valmentaa ensin seniorijoukkuetta ja palaa juniorijoukkueen valmennukseen keväällä, kun kausi vaihtuu, kertoi HSK:n helmikuussa valittu puheenjohtaja Mikael Nyberg STT:lle.

Penttinen on Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunnan langettamassa vuoden kilpailukiellossa. HSK tulkitsee, että Penttisellä on oikeus valmentaa, mutta hän ei saa osallistua kilpailuihin.

– Valmennus on seuran asia. Mielestämme se seitsemän viikkoa, jotka Penttinen on ollut valmentamatta, on kohtuullinen toimenpide, Nyberg kertoi.

Penttinen valitti kilpailukiellosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan, joten seuran mielestä kilpailukielto on riidanalainen. Nybergin mukaan tällä kaudella Penttisen toiminnassa ei ole ollut huomautettavaa.

– Kansainvälisen olympiakomitean eettisissä säännöissä sanotaan, että jokaiselle pitää antaa toinen mahdollisuus. Se koskee myös Penttistä, Nyberg muistutti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?