HS: Kohuvalmentaja Mirjami Penttinen etsi nuorten luistelijoiden joukosta vuotajia - Taitoluistelu - Ilta-Sanomat

HS: Kohuvalmentaja Mirjami Penttinen etsi nuorten luistelijoiden joukosta vuotajia

Mirjami Penttinen myöntää kiroilun mutta kiistää kaiken muun.

Mirjami Penttinen myöntää kiroilun mutta kiistää kaiken muun.

Julkaistu: 15.2. 4:40, Päivitetty 15.2. 6:28

Mirjami Penttinen arvosteli kiroillen luistelijoiden suoriutumista harjoituksissa.

Muodostelmaluisteluvalmentaja Mirjami Penttinen raivosi nuorille luistelijoille ja etsi heidän joukostaan vuotajia, jotka kertoivat ulkopuolisille, mitä joukkueen sisällä tapahtuu, kertoo Helsingin Sanomat. Lehti siteeraa jutussaan ääniviestejä, joita Penttinen lähetti valmentamilleen joukkueille viime kesänä.

Viesteissä Penttinen esimerkiksi arvostelee kiroillen yhden joukkueen suoriutumista harjoituksissa. Toiselle joukkueelle lähettämässään viestissä Penttinen sanoo, ettei joukkueen ”vaikeista” asioista saa puhua ulkopuolisille, kuten hän oli kuullut tapahtuneen.

Viestien lähettämisen aikaan Penttinen ei vielä ollut saanut virallista tietoa Olympiakomitean ja Suomen urheilun eettisen keskuksen häneen kohdistuneesta tutkinnasta, lehti kirjoittaa. HS:n mukaan jutussa siteeratut viestit ovat olleet osana tutkintaa.

Penttinen vastasi HS:n ääniviestejä koskeviin kysymyksiin kirjallisesti asianajajansa välityksellä. Hän sanoi olevansa pahoillaan, siitä että on ”käyttänyt voimakkaita ilmaisuja, jopa kirosanoja”.

– Kurinpitomenettelyssä olen myöntänyt aikaisemmin kiroilleeni valmennustyössäni. Kaikki muut minuun kohdistetut syytökset ovat perättömiä tai rajusti kontekstista irrotettuja, Penttinen kirjoittaa.

Taitoluisteluliitto määräsi tammikuussa Penttisen vuoden kilpailukieltoon epäasiallisen käytöksen vuoksi. Penttinen on valittanut tuomiosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Helsingin Luistinklubi siirsi Penttisen toistaiseksi sivuun työtehtävistään sen jälkeen, kun liitto oli antanut kilpailukiellon.