Taitoluisteluliitto vaikeni HSK:n selvityksestä – Penttisen hyllytys jatkuu: ”Istuimme todella vakavien asioiden äärellä” - Taitoluistelu - Ilta-Sanomat

Taitoluisteluliitto vaikeni HSK:n selvityksestä – Penttisen hyllytys jatkuu: ”Istuimme todella vakavien asioiden äärellä”

Taitoluisteluseura Helsingfors Skridskoklubbin (HSK) uusi puheenjohtaja Mikael Nyberg (vas.) ja taitoluisteluliiton uusi puheenjohtaja Laura Raitio.

Taitoluisteluseura Helsingfors Skridskoklubbin (HSK) uusi puheenjohtaja Mikael Nyberg (vas.) ja taitoluisteluliiton uusi puheenjohtaja Laura Raitio.

Julkaistu: 13.2. 21:55

HSK kertoi toimenpiteistä, jotka se aikoo panna täytäntöön lähiaikoina.

Suomen taitoluisteluliitto kuuli Helsingfors Skridskoklubbia HSK:ta torstaina. Aiheena oli lisäselvitys, jonka liitto pyysi HSK:lta niistä toimenpiteistä, joilla liitto haluaa HSK:n turvaavan lasten ja nuorten harjoitusolosuhteiden turvallisuuden ja eettisten sääntöjen noudattamisen.

Asia nousi esille sen jälkeen kun seuran muodostelmaluisteluvalmentajan Mirjami Penttisen käyttämät menetelmät tulivat julkisuuteen. Penttistä syytettiin valmennettaviensa halventamisesta ja nöyryyttämisestä sekä henkisestä väkivallasta ja aseman väärinkäytöstä.

Penttinen sai Taitoluisteluliitolta vuoden kilpailukiellon. Hän on valittanut pannasta urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Torstain kokouksessa tapasivat Taitoluisteluliiton hallitus sekä HSK:n vastavalittu uusi johto. HSK:n uusi puheenjohtaja on Mikael Nyberg. Liiton puheenjohtaja Laura Raitio oli tapaamisen sisällöstä erittäin vähäsanainen.

– Istuimme todella vakavien asioiden äärellä, kun kyseessä ovat tällaiset asiat kuten eettisten sääntöjen noudattaminen. Kokous oli hyvin vakava. Edessä on laaja kirjo toimenpiteitä (HSK:ssa), joita en avaa sen enempää, Raitio kertoi puhelimitse Ilta-Sanomille.

Onko HSK nyt liiton erityistarkkailussa?

– HSK on seurannassa, kuten mikä tahansa liiton jäsenseura, mutta tässä tapauksessa olemme totta kai erittäin tiiviissä yhteydessä.

Raition mukaan keskustelu HSK:n kanssa oli ”erittäin laaja”, ja keskustelut jatkuvat 18. helmikuuta. Tuolloin seuran hallitus raportoi liitolle toimenpiteiden toteuttamisesta.

– Kyseessä on laaja kirjo toimenpiteitä. En mene niiden yksityiskohtiin.

HSK valitsi tiistaina uuden hallituksen, jota pidetään Penttiselle hyvin myönteisenä ryhmänä. Raitiolla ei ollut mielipidettä valittuun hallitukseen.

– Itsenäinen jäsenyhdistys valitsee hallituksensa itse. Me emme siihen puutu.

Myöskään Penttisen valitukseen Raitiolla ei ollut kommentoitavaa.

– Valmentajat, jotka ovat saaneet kurinpitorangaistuksen, ovat oikeutettuja tekemään valituksen.

HSK hyllytti Penttisen pian valmentajan saaman kilpailukiellon jälkeen. HSK vahvisti Taitoluisteluliitolle, että valmentajan työvelvoitteesta vapauttaminen jatkuu toistaiseksi.