HS: Luistelijan autoa töhrittiin ulosteella – kohu kiistellyn valmentajan ympärillä jatkuu

HS kertoo uusista käänteistä HSK:n valmennuskohussa.

Kuvituskuva.

11.2.2020 9:05

Kohu muodostelmaluisteluvalmentaja Mirjami Penttisen ympärillä ei ota laantuakseen.

Penttinen sai 17. tammikuuta vuoden kilpailukiellon urheilun eettisten sääntöjen rikkomisesta. Hänen on väitetty toimineen epäasiallisesti valmennettaviaan kohtaan. Kilpailukiellon määräsi Suomen Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta.

Penttinen on kiistänyt itseensä kohdistuneet syytökset ja pitää kurinpitopäätöstä perusteettomana. Hän ei ole valittanut kilpailukiellosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Kurinpitopäätöksen jälkeen HSK hyllytti valmentajan toistaiseksi. HSK:n hallitus erosi 27. tammikuuta, kun sen jäsenistön näkemykset valmentajan toimista erosivat jyrkästi toisistaan. Tänään tiistaina seuraan on määrä valita uusi hallitus.

HSK ja sen muodostelmaluistelujoukkue Team Unique on tietojen mukaan jakaantunut kahtia suhtautumisessaan tapaukseen.

Helsingin Sanomien mukaan Penttisen toiminnasta valittaneita henkilöitä on syrjitty seurassa tutkinnan jälkeen ja heitä on myös nimetty sosiaalisessa mediassa.

HS:n lähteen mukaan erään luistelijan autoa on myös töhritty ulosteella. Lehden mukaan auto oli silloin Helsingin jäähallin parkkipaikalla.

Luisteluseuran jäseniltä on kerätty valtakirjoja tämän päivän kokoukseen, jossa hallitus valitaan. Uuden hallituksen kokoonpano vaikuttaa Penttisen tulevaisuuteen HSK:ssa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?