Taitoluisteluliitto pyytää kohuvalmentaja Mirjami Penttisen seuralta lisäselvityksiä

Liittohallitus käsitteli HSK:n selvitystä. Puheenjohtaja ei yksilöinyt, mitä käytännön toimia liitto tarkoittaa.

Mirjami Penttinen

27.1.2020 21:56

Taitoluisteluliiton maanantaina kokoontunut liittohallitus pyysi hyllytetyn muodostelmaluisteluvalmentajan Mirjami Penttisen seuralta Helsingfors Skridskoklubbilta eli Helsingin Luistinklubilta (HSK) lisäselvitystä, miten seura aikoo toteuttaa käytännön toimet. Liitto ei suostunut yksilöimään, mitä toimia se tarkoittaa.

– Käsittelimme HSK:n hallitukselta saamaamme selvitystä ja päätimme pyytää seuralta vielä tarkennusta raportissa esitettyihin käytännön toimiin. Tämän verran voin tässä vaiheessa kertoa, Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Laura Raitio kertoi maanantaina STT:lle.

Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta asetti Penttisen vuoden kilpailukieltoon runsas viikko sitten epäasiallisen käytöksen vuoksi. Seura vapautti Penttisen päävalmentajan tehtävistä, mutta myöhemmin osa luistelijoiden vanhemmista vetosi Penttisen puolesta.

HSK:n hallitus erosi sunnuntaina, ja Raitio kertoi Taitoluisteluliiton liittohallituksen kuulleen HSK:n hallituksen erosta maanantaina.

– Seuran jäsenet valitsevat uuden hallituksen, ja seuran toiminta jatkuu, Raitio totesi.

Hän arvioi, että seuran käytännön työn pitää joka tapauksessa pyöriä päivittäin, vaikka sen hallitus on eronnut. HSK:n hallitus kertoi tiedotteessaan seuran nettisivuilla, että hallitus toimii ilman päätösoikeutta seuran ylimääräiseen kokoukseen asti.

Puheenjohtaja Raitio kertoi, ettei Taitoluisteluliitolla ole tietoa, onko Penttinen valittanut kilpailukiellostaan Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Taitoluisteluliitto pui asiaa lisää lähiaikoina.

– Meillä on palavereja pitkin matkaa. Kerromme kyllä, kun meillä on kerrottavaa.

Muodostelmaluistelun kilpailukausi huipentuu kevään edetessä. Lajin MM-kisat ovat huhtikuun alussa Yhdysvalloissa, ja Penttisen suojatteina tunnettu Team Unique on yksi Suomen MM-kisaehdokkaista. Suomella on aikuisten MM-kisoihin kaksi paikkaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?